CANADA - NORGE 3-1:

De norske ishockeyherrene var levnet små sjanser mot knallsterke Canada i sin åpningskamp i OL.

Norge ga imidlertid god motstand mot laget som er storfavoritt til å vinne hele turneringen.

Til slutt ble det et hederlig 1-3-tap for Norge etter at bestemann for kvelden, Mathis Olimb, skape spenning da han reduserte til 1-2 i den tredje periode.

Potensielt alvorlig skade
Nærmere skulle de aldri komme, og til slutt ble det altså et tomålstap mot laget som er stappfullt av NHL-stjerner.

- Det er surt å få den scoringen i mot like etter at vi har redusert, det er klart det, sier Mats Zuccarello, som hadde mye istid, til TV 2 etter kampen.

- Han er en av våre beste spillere i Rangers og du kan også i dag se at han er en spesiell spiller, sa Zuccas lagkamerat i Rangers, Rick Nash om nordmannen etter kampen.

Verre for Norge var det da at viktige Mats Trygg måtte hjelpes av banen etter å ha fått en trøkk, og muligens slo opp en gammel leddbåndsskade.

- Ai, ai, ai, dette er svært dårlige nyheter for Norge, dersom Tryggs skade viser seg å være alvorlig. Dette kan skape problemer, sa TV 2s ekspertkommentator Bjørn Erevik da Trygg forlot isen.

- Det er en katastrofe hvis Mats Trygg ikke blir klar til Finland-kampen og resten av turneringen, sa Espen Shampo Knutsen i TV 2s hockeystudio etter kampen.

Norsk kjempesjanse
Norge kom godt i gang mot storfavoritten og la flere pucker på målet til kanadierne.

Da 11 minutter var spilt fikk Roy Johansens menn atpåtil en kjempemulighet til å ta ledelsen.

Ken-André Olimb avanserte framover og slapp pucken inn foran mål i perfekt øyeblikk. Dessverre var verken Mats Zuccarello eller Patrick Thoresen kjapt nok framme til å sette pucken i mål alene mot Canadas burvokter Carey Price.

Drøyt to minutter før første periode var over, fikk Canada Ryan Getzlaf utvist og Norge fikk muligheten i overtall.

Den beste muligheten i løpet av de to påfølgende minuttene, fikk Jonas Holøs. Backen mottok pucken omtrent på blålinjen og sendte i vei et skudd som nesten overrumplet Price. Dessverre for Norge gikk pucken i skulderen og over mål.

Bakover hadde nordmennene meget god kontroll gjennom hele den perioden, og Canada ledet

- Backene og forsvaret har vært gode. Norge har fått matchen akkurat der de vil. 0-0 er perfekt, sa Espen "Shampo" Knutsen i TV 2s hockeystudio.

Canada våknet
Etter å ha vært svake i den første perioden, kom det kanadiske laget ut til den andre med en langt mer offensiv innstilling.

Norge hang ikke like godt med og tillot skudd langt hyppigere enn før pausen. Etter 6,20 av midtperioden tok også favoritten ledelsen.

Shea Weber fyrte av fra blålinjen og pucken touchet Norge-keeper Lars Haugen før den føk inn i nettmaskene.

Ikke lenge etter kunne det stått et to-tall på måltavla til Canada, men Sidney Crosbys avslutning gikk i stolpen.

Det skulle likevel ikke gå lang tid før det andre målet var et faktum. Jamie Benn var sistemann på pucken etter 35 minutter spilt, og kampen var i realiteten avgjort.

- Vi må ofre oss skal vi slå Canada. Spillerne ga ikke Haugen særlig hjelp på målene, slo Ole Eskild Dahlstrøm fast i TV 2-studioet.

Scoring for Norge
De norske iskrigerne skulle imidlertid få en redusering i den siste perioden, da Mathis Olimb, som sto fram som lagets beste spiller, fikk pucken i mål i norsk overtallsspill.

Dessverre var Canada raskt tilbake i tomålsledelse. Drew Doughty fikk gå alene fra blålinjen og satte et backhand-skudd i mål bak Lars Haugen.

Like etter skulle vondt bli verre for Norge da Mats Trygg ble skadet. På vei til benken krasjet han i tillegg med dommeren og klarte ikke å komme seg av banen for egen maskin.

- Ai, ai, ai, dette er svært dårlige nyheter for Norge, dersom Tryggs skade viser seg å være alvorlig, sa TV 2s ekspertkommentator Bjørn Erevik.

En potensiell stygg skade til tross: Norge gjennomførte en meget god kamp mot NHL-stjernene, og kan nå rette alt fokus mot fredagens kamp mot Finland.