Han er kjent som bruddkongen over alle bruddkonger. For tredje året på rad forbereder Jens Voigt seg til en sesong som eldste mann i proffsirkuset.

Tyskeren er en av de mest underholdende rytterne i feltet, noe han blant annet viste norske sykkelfans med uttalelser som «Shut up legs!», at det å ha med sin egen familie til Tour de France var like vanskelig som en troppforflytting og at Tour de France var ren ferie å regne i forhold til å være hjemme.

Og det er kanskje ikke så rart. For på hjemmebane blir det fort hektisk med seks unger, en hund og noen gullfisk.

Hadde Hushovd som forlover
Han startet sin karriere i det australske ZVVZ-Giant-laget, men byttet raskt til franske Gan, en forløper til Credit Agricole.

I fire sesonger var han lagkamerat med Thor Hushovd, og da tyskeren gitet seg var nordmannen forlover. Etter sju år i CSC og Saxo Bank, ble det ett år i Leopard-Trek, og neste år kjører han sitt andre år i Radioshack-Nissan.

At han vil fylle 42 år neste september virker ikke til å sette en stopper på veteranen.

- Da jeg fortalte lagkameratene at jeg tar et år til begynte de å le, siden det var akkurat det samme som jeg sa i fjor. Men jeg føler fortsatt at jeg kan være en bidragsyter og derfor forlenger jeg, skrev Voigt da avgjørelsen om å fortsette sykkelkarrieren ble tatt.

Tyskeren, som er en måned eldre enn Chris Horner, fikk i år også en stor sportslig opptur. Da han vant den fjerde etappen i USA Pro Cycling Challenge kunne han juble for sin første seier på to og et halvt år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den yngste
I den andre enden av skalaen finner vi Danny Van Poppel. Den spurtsterke nederlenderen, kommer fra en stor sykkelfamilie. Vi skrev tidligere i år om hans bror Boy Van Poppel, men mye tyder på at Danny er enda mer talentfull.

Det 19 år gamle talentet er 22 år yngre enn Jens Voigt og får sitt første proffår i trygge omgivelser på pappa Jean-Paul Van Poppels Vacansoleil-lag.

- Dette var en sjanse jeg måtte gripe. Jeg kommer til å fokusere på de litt mindre rittene laget kjører og så gradvis få større oppgaver, sa Van Poppel da han signerte.

Om Voigt og Van Poppel møtes side om side i feltet neste år gjenstår å se, men imponerende er det utvilsomt av begge to.

PS: Selv om Jens Voigt er den eldste rytteren i proffeltet, finner vi en enda eldre rytter som kjører på kontinentalnivå. Belgieren Niko Eeckhout er ni måneder eldre enn Jens Voigt, men velger også han å kjøre et år til. Du kan lese mer om han her.