*Nettavisen* Sport.

Dette er sykkelsportens neste storlag

Foto: Czarek Sokolowski (AP/Scanpix)

Skil-Shimano øker satsingen et par hakk, og satser på å bli et internsjonalt storlag.

28.09.11 18:07

Det er ingen tvil om at sykkelsporten de siste årene har blitt mer og mer internasjonal.

Store internasjonale lag som Garmin-Cervélo, Team Sky, BMC og Saxo Bank har lenge ledet an i utviklingen.

Foran neste sesong vil australske GreenEdge komme til og sammenslåingen av Leopard-Trek og Radioshack vil føre til et nytt internasjonalt superlag.

Alle disse er storlag med en utrolig sterk stall. Men nå skal de få tøff kamp av et lite nederlandsk lag, som har tenkt til å vokse seg virkelig store.

Prosjekt 1t4i
Takket være stjerneskuddet Marcel Kittel har Skil-Shimano på alvor markert seg i sykkelverdenen.

Det nederlandske laget har bygget seg opp sakte, men sikkert siden de kom inn i sporten som et nederlandsk/asiatisk samarbeid i 2005.

I 2009 kom lagets foreløpige høydepunkt, da de fikk et wild-card til Tour de France.

Men nå virker det som at laget går mot nye høyder. For onsdag annonserte laget på deres egne nettsider at de har inngått en avtale med en ny hovedsponsor. Og at laget nå skal bli et nytt internasjonalt sykkelprosjekt med utgangspunkt i basen Skil-Shimano allerede har bygget opp.

Navnet på den nye hovedsponsoren skal ikke avsløres før neste vår, da sponsoren presenterer deres nye markedsføringsstrategi. Frem til det skjer vil prosjektet gå under det lettere kryptiske navnet 1t4i.

Skal kjøre på Felt-sykler
Med seg på laget har lagets manager, Iwan Spekenbrink, Shimano (sykkeldeler), Felt (sykler) og Pearl Izumi (sykkelbekledning), i tillegg til denne hemmelige sponsoren, som visstnok skal ha knyttet seg til laget i minst tre år.

- Vi er veldig stolte over at vi lykkes med å knytte til oss en stor internasjonal partner, og at vi har tilliten til andre partnere.

- Dette fører til at vi kan realisere dette ambisiøse prosjektet og bli en del av den globale sykkeleliten. Vi gleder oss til fremtiden og er veldig motivert til å forme dette prosjektet ytterligere, forklarer Spekenbrink til lagets nye hjemmeside.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

I stallen har laget lovende ryttere som Tom Veelers, Alexandre Geniez, Patrick Gretsch, John Degenkolb og Marcel Kittel. Laget skal ha base i det sørlige Frankrike.

- Laget har et fransk hjerte, et tysk innslag og en nederlandsk base, men med et internasjonalt fokus, heter det på lagets hjemmeside.

Målet er Tour de France i 2013
Laget drømmer om å bli en del av World Touren allerede i 2012, men skal i hvert fall med i det gode selskap og delta i Tour de France 2013. Så gjenstår det å se hvordan de mestrer overgangen til å bli et internasjonalt storlag.

Norske Fredrik Wilmann var en del av laget i 2010, men likte ikke måte ting ble gjort på og brøt kontrakten med laget allerede etter ett år.

- Det ble to grupper. Utlendingene og nederlenderne. Vil ikke si de ble behandlet bedre, men det krasja kulturmessig, tankegangmessig, treningsmessig for oss andre. Alle var vant til helt andre ting. Vi var jo åpne for nye ting, selvfølgelig. Men alt ble bare gærent, fortalte nordmannen til procycling.no tidligere I år.

PS: Det er også klart at lagets spurtstjerne Marcel Kittel skal kjøre Herlad Sun Tour, hvor tyskeren håper å legge til enda et par seiere til sin allerede imponerende merittliste denne sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.