Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Uniteds nye stjerne

Skyter han bedre enn Beckham? Se video - døm selv!

Han er Manchester Uniteds eneste forsterkning i januar, og tirsdag får han trolig sjansen når Manchester United møter Derby til returkamp i ligacupens semifinale.

- Jeg er bare en vanlig fyr som elsker hunden min, hjembyen min, kjæresten min og å kunne gå på kino, har 21-åringen sagt.

- Ikke helt vanlig
Men la det være klart med én gang: Manchester United har, hvis Tosic kan gjenta det han har gjort i Serbia, skaffet seg en ny frisparkkonge og storskytter.

Dermed skal 21-åringen få slite med å hevde at han kun er en helt vanlig fyr.

Det er heller ikke alle som har en så heftig prislapp på seg som Tosic har. Manchester United betalte, ifølge engelsk presse, om lag 16 millioner pund for Tosic og lagkamerat Adem Adem Ljajic. Sistnevne fortsetter imidlertid på lån i Partizan også resten av året.

(Se video av noen av Tosic´ fineste mål under. Saken fortsetter under)

HTML EMBED

United-manager Alex Fergusons forventninger er uansett ikke små.

- Vi ønsker selvsagt at alle utvikler seg like bra som Cristiano Ronaldo, men det er en forskjell her. Cristiano har fantastiske dribleegenskaper. Zoran er mer normal. Dette handler imidlertid om å planlegge fremtiden, og alle unge spillere, uansett klubb, bør utfordre seg selv til å bli så gode som overhodet mulig.

Nemanja Vidic har fått ansvaret med å hjelpe Tosic på plass i Manchester.

- Han har hjulpet meg en masse, sier Tosic.

- Tidligere har jeg aldri kunnet tro at jeg skulle havne i en klubb som Manchester United. Vi vet jo alle hva slags lag de har her og hvilke spillere vi snakker om. Nå er det om å gjøre for meg å utvikle meg nok til at jeg får spilletid.

Det får han altså trolig mot Derby i kveld.

Da alt endret seg
For et par år siden var han imidlertid alt annet enn det stjerneskuddet han nå omtales som. Som sentral midtbanespiller for sitt lokale lag Banat Zrenjanin var han kun én av mange talenter i serbiske talenter.

Da han ble flyttet ut på venstresiden endret alt seg.

Han ble plutselig helt sentral da det serbiske U21-landslaget spilte seg frem til semifinalen i EM. Partizan Beogard lot seg imponere, og i kampe med en rekke større utenlandske klubber fikk de til slutt kloa i ham. Der fortsatte utviklingen, og i fjor sommer imponerte han igjen for Serbia - under Kina-OL - og han tok med seg den gode formen inn i serien.

- Dette er den beste tiden i livet mitt. Jeg har alltid jobbet knallhardt, men de fleste kan jo si det. Jeg tror imidlertid på å arbeide hardt. Gjør man det hver dag og på hver trening så er gaven å kunne spille bra. Nå handler det om å jobbe enda hardere. Noen få kamper betyr nemlig lite. Alt kan jo snu i løpet av noen uker, sa han i september.

PS. Derby leder 1-0 før returkampen på Old Trafford, men United må likevel ses som klare favoritter til å nå finalen i ligacupen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken