Dette er Uniteds store problem

Foto: Phil Cole/Getty Images.

Manchester United har hatt en egen evne til å avgjøre kamper mot slutten. Nå synes vinden å ha snudd.

30.12.10 16:24

Mesterliga-finalen på Nou Camp i Barcelona for 11 år siden er det meste kjente eksempelet. Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær forvandlet 0-1 til 2-1 nærmest på overtid. Manchester United har vært beryktet for å snu kamper til egen fordel i sluttminuttene.

Så langt i årets engelske ligasesong synes imidlertid ikke mannskapet til Sir Alex Ferguson å ha sitt varemerke helt intakt.

Lokalavisa Manchester Evening News har gjort opp regnskap for høstsesongen – og den viser at de røde «mot normalt» har kastet bort mange poeng i avslutningen.

Hangeland-smell
Det ferskeste eksempelet er utligningen til Lee Bowyer i bortekampen mot Birmingham tirsdag. Da hadde klokka passert 90 minutter, og to United-poeng gikk fløyten.

Tidligere i høst skjedde det også. Mot Everton ledet United 3-1 da ordinær tid var ute. Så reduserte Tim Cahill – før Mikel Arteta utlignet minuttet etterpå.

Og Brede Hangeland tilhører også klubben av spillere som har påført serielederen sen smerte i høst. Rogalendingen sendte United i ledelsen seks minutter før slutt med et uheldig selvmål, men gjorde det godt igjen noen små sekunder før slutt. Kampen endte 2-2 – og igjen forsvant det to United-poeng på slutten.

Det hører også med til historien at serielederen i hele sju kamper har sluppet inn mål de siste ti minuttene.

Avgjorde også seint
Mest alarmerende for Sir Alex Ferguson er kanskje likevel klubbens svake poengfangst. Aldri tidligere i Premier Leagues historie har United tatt så få poeng på utebane før jul.

Trøsten er sist fangsten var like mager, i sesongen 2002-2003, kunne de røde feire ligagull i mai.

Det hører også med til historien at United har avgjort enkelte kamper sent også denne sesongen. Mot Liverpool ble Dimitar Berbatov matchvinner med seks minutter igjen å spille – og mot Stoke avgjorde Javier Hernandez på samme tidspunkt.

Mot Wolverhampton ga Ji-Sung Park United seieren tre minutter på overtid.

PS! 1. nyttårsdag skal United ut i bortekamp mot West Bromwich. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.