RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er Uniteds store problem

Foto: Phil Cole/Getty Images.
Sist oppdatert:
Manchester United har hatt en egen evne til å avgjøre kamper mot slutten. Nå synes vinden å ha snudd.

Mesterliga-finalen på Nou Camp i Barcelona for 11 år siden er det meste kjente eksempelet. Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær forvandlet 0-1 til 2-1 nærmest på overtid. Manchester United har vært beryktet for å snu kamper til egen fordel i sluttminuttene.

Så langt i årets engelske ligasesong synes imidlertid ikke mannskapet til Sir Alex Ferguson å ha sitt varemerke helt intakt.

Lokalavisa Manchester Evening News har gjort opp regnskap for høstsesongen – og den viser at de røde «mot normalt» har kastet bort mange poeng i avslutningen.

Hangeland-smell
Det ferskeste eksempelet er utligningen til Lee Bowyer i bortekampen mot Birmingham tirsdag. Da hadde klokka passert 90 minutter, og to United-poeng gikk fløyten.

Tidligere i høst skjedde det også. Mot Everton ledet United 3-1 da ordinær tid var ute. Så reduserte Tim Cahill – før Mikel Arteta utlignet minuttet etterpå.

Og Brede Hangeland tilhører også klubben av spillere som har påført serielederen sen smerte i høst. Rogalendingen sendte United i ledelsen seks minutter før slutt med et uheldig selvmål, men gjorde det godt igjen noen små sekunder før slutt. Kampen endte 2-2 – og igjen forsvant det to United-poeng på slutten.

Det hører også med til historien at serielederen i hele sju kamper har sluppet inn mål de siste ti minuttene.

Avgjorde også seint
Mest alarmerende for Sir Alex Ferguson er kanskje likevel klubbens svake poengfangst. Aldri tidligere i Premier Leagues historie har United tatt så få poeng på utebane før jul.

Trøsten er sist fangsten var like mager, i sesongen 2002-2003, kunne de røde feire ligagull i mai.

Det hører også med til historien at United har avgjort enkelte kamper sent også denne sesongen. Mot Liverpool ble Dimitar Berbatov matchvinner med seks minutter igjen å spille – og mot Stoke avgjorde Javier Hernandez på samme tidspunkt.

Mot Wolverhampton ga Ji-Sung Park United seieren tre minutter på overtid.

PS! 1. nyttårsdag skal United ut i bortekamp mot West Bromwich. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere