*Nettavisen* Sport.

Dette er verdens beste spiller

Foto: Bruce Bennett / AFP

Ingen dominerer NHL like mye som denne russeren gjør nå. Se video.

20.01.12 12:30

Sidney Crosby (24) er NHLs ansikt utad. Han er kapein på Pittsburgh Penguins og anerkjent som verdens beste ishockeyspiller. Når han spiller. Det gjør han dessverre ikke for tiden. Kanadieren sliter med en alvorlig hjernerystelse og har bare spilt åtte kamper på et drøyt år.

I hans fravær har Jevgenij Malkin (25) tatt over rollen som Pittsburghs viktigste spiller. Malkin har gjort det før: Da Crosby gikk skadd mellom 18. februar og 4. mars i 2007/08-sesongen, produserte Malkin 36 poeng på 21 kamper.

Nå er han i gang igjen. I løpet av de 18 kampene han har spilt siden Crosby sist var på isen, har Malkin gjort 30 poeng.

Natt til fredag scoret han to mål da New York Rangers - NHLs beste lag denne sesongen - ble slått 4-1.

HTML EMBED

25-åringen har scoret sju mål på sine fire siste kamper. Han har dermed klatret til topps i poengligaen i NHL, med totalt 54 poeng på 39 kamper. Nummer to på listen er Henrik Sedin i Vancouver Canucks, som har 52 poeng på 47 kamper.

- Det er vanskelig å være uenig i at han er verdens beste spiller nå, sier sportssjef Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund til Nettavisen.

- Han er stor, sterk og dominerer kamper. Han kan gå selv, avslutte selv, spille fri andre med godt blikk og gode hender. Kort sagt en komplett spiller, konstaterer den tidligere landslagskjempen.

Et av sesongens fineste mål i NHL, scoret Malkin mot Colorado Avalanche i november:

HTML EMBED

Malkin har vunnet Art Ross Trophy, altså poengligaen i NHL, én gang tidligere. Det skjedde i i 2008/09-sesongen. Da leverte han eventyrlige 78 assists og 113 poeng på 82 kamper. Den sesongen klarte ikke engang Crosby å holde følge med den Magnitogorsk-fødte russeren. Crosby stoppet på 103 poeng.

Samme sesong fulgte han opp med 36 poeng på 24 kamper i sluttspillet, noe som bidro til at Pittsburgh Penguins gikk til topps i Stanley Cup. Malkin ble tildelt Conn Smythe Trophy som sluttspillets viktigste spiller.

Spørsmålet er om Malkin kan lede Pittsburghs til topps igjen. Hvis Crosby kommer tilbake fra hjernerystelsen, blir Pittsburgh Penguins vanskelige å stoppe. Så lenge Malkin spiller som han gjør nå for tiden, er Pittsburgh vanskelige å beseire også uten Crosby.

- Vi ble slått av en stor spiller, en virkelig superstjerne, sa Tampa Bay Lightnings trener Guy Boucher etter at Malkin gjorde fem poeng, inkludert et ekte hat trick, etter at Pittsburgh vant 6-3 natt til tirsdag denne uka.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.