Gå til sidens hovedinnhold

Dette er verdens sterkeste jente

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (23) er Pippi Langstrømpe i OL-debuten.

WHISTLER (Nettavisen): «Pippi er Astrid!! Astrid er Pippi ... Jeg kan gjøre ALT!»

Det står det øverst i høyre hjørne på kollasjen Astrid Uhrenholdt Jacobsen har jobbet med de siste dagene før OL-debuten.

Formingsoppgaven er en del av de mentale forberedelsene til onsdagens klassiske sprint i Whistler, og det er Olympiatoppens psykolog Britt Tajet-Foxell som har gitt Uhrenholdt Jacobsen hjemmeleksen.

- Pippi skal være en metafor på meg, forklarer Oslo-jenta.

Seigmann
- Britt vil at jeg skal finne ting å identifisere meg med. Før jul var jeg en seigmann. Nå kan jeg ikke være en seigmann lenger. Man vinner ikke OL hvis man er seig, smiler Astrid.

Seigmannen symboliserte en egenskap sprintverdensmesteren fra 2007 virkelig trengte i fjor høst, da hun jobbet seg tilbake etter å ha brukket ryggen i en sykkelulykke på Lillehammer i fjor sommer.

Nå er grunnarbeidet gjort, og onsdag skal Uhrenholdt Jacobsen helst være sterk nok til å kjempe om medalje i sitt aller første OL-renn.

- Pippi er jo verdens sterkeste jente. Hun kan løfte en hest, lett! I morgen skal jeg være Pippi, sier Uhrenholdt Jacobsen til Nettavisen.

OL-stemning
At drømmen er medalje, er det ingen tvil om. Men dagen før dagen, vil hun likevel ikke snakke om plassering.

Les også: «Må få lov til å drømme, jeg også»

- Det er vanskelig å sette et mål, og jeg tror det bare ville blitt en begrensning om jeg hadde gjort det. Men jeg føler at formen har vært stigende, også etter at vi kom hit, forteller hun.

Mandag kom også den virkelige OL-stemningen

- Jeg fikk skikkelig OL-stemning da jeg var på stadion og heiet på de andre. Da forsto jeg hvor stort dette er, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen – som kanskje er det aller usikreste norske kortet onsdag.

Sannsynligvis har hun størst potensial av alle de norske i klassisk sprint, men forberedelsene har altså mildt sagt vært spesielle.

Bjørgen norsk medaljehåp
Dermed hviler nok en ang det tyngste alvoret på Marit Bjørgens skuldrer.

- Marit er vårt sterkeste kort, men det er andre som må finne seg i å være favoritter, sier sprinttrener John Arne Schjetne til Nettavisen.

De to siste på det norske laget er i likhet med Astrid Uhrenholdt Jacobsen OL-debutanter. Men både Celine Brun-Lie og juniorjenta Maiken Caspersen Falla fikk smake på mesterskapsalvoret under VM i Liberec i fjor.

- Jeg er mer avslappet nå enn jeg var da. Men hva jeg kan forvente, er jeg veldig usikker på, sier Falla.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv

Kommentarer til denne saken