RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er VM-målet til Piaseck

TIL VM: Bartosz Piasecki tok et overraskende OL-sølv i London 2012. Nå går han for bestenotering i VM.
TIL VM: Bartosz Piasecki tok et overraskende OL-sølv i London 2012. Nå går han for bestenotering i VM. Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Bartosz Piasecki sikter mot bestenotering i VM.

Bartosz Piasecki (27) endte som nummer 26 under fekte-VM i 2011. Under kommende VM i Russland håper han tiden endelig har kommet for en bedre plassering.

Piasecki er best kjent for sitt overraskende OL-sølv fra London i 2012. Men i VM-sammenheng har ikke Bygdø-fekteren fått det helt til å stemme med kården. I fjorårets verdensmesterskap i Budapest røk Piasecki ut i 32-delsfinalen, noe som ga en 33.-plass.

- Jeg håper å gjøre det bedre nå enn jeg har gjort i de siste mesterskapene. Jeg har et mål om at jeg skal komme blant de 16 beste i dette VM, forteller Piasecki til NTB.

Under EM for bare en drøy måned siden endte 27-åringen som nummer 38.

- Ikke optimalt
Piasecki jobber som mattelærer ved siden av fektingen. Det gjør at mye tid han ideelt sett kunne brukt på trening går bort. Det tror han hemmer ham i konkurranse med andre.

- Det er ikke optimalt å jobbe ved siden av. Jeg trener mindre enn de jeg konkurrerer mot. Hadde noen spyttet inn penger skulle jeg gjerne sluttet å jobbe, men jeg må tjene penger for å overleve i samfunnet, sier Piasecki.

Til tross for jobben, har den polskfødte kårdefekteren fått trent godt før mesterskapet.

- Jeg reiste rett til Polen for en treukers treningsperiode etter at jeg fikk sommerferie fra jobben. Så bar det hit til Russland, sier han.

Innledende spill
Piasecki er en av 196 startende i kårdeklassen for herrer, hvor han er eneste nordmann. I kvinneklassen stiller Pia Klafstad til start, også hun fra Bygdø Fekteklubb. Begge spiller innledende kvalifisering torsdag.

Etter det innledende kvalifiseringsspillet, bestemmes det hvordan motstanden blir i søndagens runder.

– Jeg vet ikke hvilken motstand jeg kommer til å få ennå. Først må jeg gjennom det innledende gruppespillet, sier Piasecki.

For Klafstad ble det 50.-plass under EM i Frankrike i juni.

Gjennom historien har Norge tatt to medaljer i VM. Raoul Heide gikk hele veien til topps i 1922, mens Claus Mørch tok bronse i 2005. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere