*Nettavisen* Sport.

Dette får Movistar «ingenting» for

Tour down Under 2012. Foto: MG (©TDWSport.com)

Alejandro Valverdes kapteinsstatus kan koste det spanske storlaget dyrt.

28.01.12 12:04

Alejandro Valverde gjorde comeback i Tour down Under med etappeseier og andreplass sammenlagt. Spanjolen hadde ved årsskiftet sonet ferdig en to år lang dopingutestengelse.

31-åringen fikk riktignok konkurrere fem måneder første halvdel av 2010, men resultatene ble senere strøket av UCI.

Movistar (tidligere Caisse d'Epargne) ga Valverde fornyet tillit foran denne sesongen.

Signeringen av den spanske stjernesyklisten er langt fra problemfritt for det spanske storlaget. UCI bestemte høsten 2011 at alle tidligere dopingdømte må konkurrere i to år før poengene deres tas med i årsregnskapet til det internasjonale sykkelforbundet når de skal dele ut world tour-lisensene.

Støttet av Vaughters
Det var tidligere Credit Agricole-manager Roger Legeay som presenterte forslaget. Ironisk nok har også han testet positivt for doping (amfetamin), det var i forbindelse med 1974-utgaven av Paris-Nice.

Jonathan Vaughters, president for AIGCP (profflagenes internasjonale organisasjon), stemte for forslaget.

- Forslaget ble støttet av de fleste lagene. Det er en god regel, tror jeg, sa Vaughters i fjor høst.

87 av 108
Det er som kjent 18 lag med i toppdivisjon. De 15 lagene med flest world tour-poeng får automatisk innpass, mens de tre resterende - som håndplukkes av UCI - befinner seg mellom 16-20 på poengrankingen.

Overfor cyclingnews bekrefter UCI at Movistar må klare seg uten Alejandro Valverdes poeng de to neste sesongene. Det betyr at Movistar først får Valverdes poeng medregnet i kampen om world tour-plassene foran 2015-sesongen.

Det betyr at Movistar kan se langt etter de 108 poengene de står oppført med etter Tour down Under. Alejandro Valverde har nemlig sørget for 87 av dem...

Her finner du UCI-rankingen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.