ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lørdagens skjebnekamp mot Latvia ble en gedigen skuffelse for Norge. Et fullsatt Ullevaal fikk se Ståle Solbakkens menn slite foran mål, og den svært viktige kampen endte 0-0.

Norge slet i starten av kampen mot Latvia, noe også landslagssjef Solbakken var klar på under pressekonferansen etter kampen. I andre omgang ble det imidlertid bedring, men Norge klarte ikke å få hull på byllen.

Les også: Solbakken røper at han vurderte å ta grep før pause

- Det er udyktighet

Tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal er klar på hva han savnet av det norske landslaget i skuffelsen mot Latvia.

- Jeg skulle gjerne ha sett at vi skapte flere sjanser. Det er jo udyktighet, uflaks og marginer som gjør at vi ikke vinner, sier han til Nettavisen.

Norge ble sett på som store favoritter mot Latvia, som ligger helt nede på 136. plass på FIFA-rankingen. For mange var det nok overraskende at Norge til tider slet mot Latvia, men Rekdal så det komme.

Les også: Van Gaal slaktes etter Nederlands kollaps: - La oss være ærlige

- Ikke overraskende

I de to forrige VM-kvalifiseringskampene gikk Latvia på knepne tap mot både Tyrkia og Nederland, og viste at de ikke er at lag man skal undervurdere.

- Jeg visste det kom til å bli en tøff kamp og at det kunne ta tid før vi klarte å bryte dem ned eller eventuelt få skikkelig trøkk på dem. Jeg er ikke overrasket over prestasjonen til Latvia, med tanke på de to siste kampene deres, sier han.

Likevel synes han det er skuffende at Norge ikke klarte å dra i havn tre poeng mot Latvia hjemme på Ullevaal.

- Det er klart det er skuffende. Vi hadde jo regnet med at vi skulle vinne kampen, og det hadde vi sjanser til å gjøre også. Statistisk sett skal vi vinne kampen. Men vi scoret ikke mål og da vinner man ikke, sier han.

Les også: Børs: Slik spilte Norge mot Latvia

- Må vise vi behersker det

Solbakken var mest skuffet over de første 30 minuttene i kampen mot Latvia, og fortalte Nettavisen på pressekonferansen etter kampen at han vurderte å ta grep allerede etter den første halvtimen av kampen.

Han ventet imidlertid til pausen, hvor han byttet inn Joshua King for Morten Thorsby og la om formasjonen. Norge hevet spillet sitt, men klarte likevel ikke å score. Nå venter kamp mot Nederland på tirsdag.

- Vi kan ikke grave oss ned. Det blir et annet kampbilde mot Nederland. Det må vi vise at vi behersker, sa han på pressekonferansen etter kampen.

Landslagskaptein Martin Ødegaard var en skuffet mann etter kampen, og kom med en beklagelse til de norske tilskuerne etter kampen. Han er klar på at kampen ikke gikk slik han hadde håpet.

- Vi setter oss selv i en veldig mye vanskeligere situasjon, det må vi være ærlige om, men alt er mulig, sa han.

Norges siste kamp i gruppen er mot Nederland på tirsdag. Norge har fortsatt muligheter til å gå til VM, men er avhengig av at flere ting går riktig favør. Kampen starter klokken 20.45.