Dette får sponsoren til å rase

Foto: (AFP/Scanpix)

Ser du hva som er galt med Euskaltels drakt?

11.03.12 11:05

Den oransje trøyen til Euskaltel-Euskadi er en av feltets mest tradisjonsrike og synlige trøyer.

Nå kan det imidlertid være akkurat den drakten som setter en stopper for det baskiske lagets eksistens.

Laget, hvor budsjettet blir dekket av Euskaltel, Orbea og de baskiske myndighetene, har et av World Tourens minste budsjett. Myndighetene har nemlig kuttet mer og mer ned på pengestøtten til de oransjekledde.

Myndighetene, som sponser laget med omtrent tre millioner norske kroner i år, truer nå med å droppe støtten til det offensive laget. Årsaken er kanskje ikke den man ville tro.

Misliker logoen
Departementet for industri, handel og turisme mener nemlig at den grønne Euskadi-logoen skal bli byttet ut, med deres egen logo som promoterer turisme innen Baskerland. Det er spanske medier som melder dette.

Den grønne logoen ble satt opp av Fundación Euskadi da laget ble startet opp for nesten 20 år siden. Myndighetene ønsker nå å bytte ut den grønne skriften med deres egen logo, som er hvit og med store bokstaver.

Myndighetene la frem kravet i januar, og mente at endringene burde gjøres før Baskerland rundt i april. Dersom det ikke skjedde var meldingen klar:

- Hvis det ikke skjer noe, vil kontrakten bli avbrutt uten noe rett til kompensasjon.

Stor kostnad
Logoen var imidlertid ikke det eneste som måtte endres. Euskaltel måtte nemlig også lage mange forskjellige drakter, én for franske ritt, én for tyske ritt, én for italienske ritt og én for ritt i andre land. Disse trøyene skulle vise at det er den spanske delen av Baskerland laget kommer fra.

Det skal ikke være aktuelt for laget å lage nye trøyer. Det er rett og slett fordi kravet kom i januar, etter at alt av biler, trøyer, sykler og busser var produsert. Presidenten til Fundación Euskadi, Miguel Madariaga, anslår at endringene vil koste omtrent 700 000 norske kroner.

- Hvis de (myndighetene) tar kostnaden, vil vi gjøre det, sier han.

Dersom myndighetene trekker sin støtte er det tvilsomt om laget har nok penger til å fortsette satsingen. De oransje sliter nemlig allerede med å finne en sårt tiltrengt sponsor. En av grunnene skal være den grønne Euskadi-logoen. Les mer om det her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.