RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Dette fortjente du, Carlos!

Sist oppdatert:
Quick Step-sliteren fikk endelig sin store etappeseier.

Under Tour de France var Carlos Barredo et par små kilometer unna å smykke seg med sin første etappeseier i touren. Den tapre spanjolen gikk solo etter å havnet i et nimannsbrudd sammen med sterke karer som Pierrick Fédrigo, Sandy Casar, Ruben Plaza, Damiano Cunego, Chris Horner, Lance Armstrong, Jurgen Van De Walle og Christophe Moreau.

Kanskje var det dumdristig, men hvordan skulle han ellers ha vunnet mot så sterke klatrekort?

40 kilometer syklet Barredo i ensom majestet. Til slutt endte han imidlertid på en pottesur niendeplass. 28 sekunder bak vinneren Fedrigo.

Spurtslått av Burghardt
Det var heller ikke den første gangen det ikke lyktes for 27-åringen. Under 2008-utgaven av samme ritt gjorde Barredo opp mot tyske Marcus Burghardt om etappeseieren. Den gangen kjempet han om heder og ære på den 18.-etappen i St. Etienne.

I løpet av de siste 150 meterne avgjorde den kjøresterke tyskeren duellen. Barredo ble nummer to, men hvem husker vel egentlig det?

Søndag skulle det endelig lykkes for Quick Step-rytteren.

Igjen lå han plassert i et mannssterkt brudd: Nico Sijmens (Cofidis), Pierre Cazaux (FdJ), Oliver Kaisen (Omega Pharma-Lotto), Martin Velits (HTC-Columbia), Greg Van Avermaet (Omega Pharma Lotto) og Barredo kom seg av gårde etter 69 kilometers sykling. På det meste hadde sekstetten over ni og et halvt minutt tilbake til hovedfeltet.

Solo-Barredo
Avslutningsvis skulle rytterne over den ukategoriserte stigningen Covadonga. Xacobeo Galicia hadde store planer for Ezequil Mosquera, men galiserne økte tempoet lovlig seint.

Covadonga stiger 1000 meter i løpet av sine 14 kilometer. Bernhard Hinault har tidligere uttalt at den er like tøff som Alpe d'Huez.

Det skremte imidlertid ikke Barredo som nok en gang valgte å gå solo oppover den avskrekkende fjellsiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ikke overraskende var det Mosquera som gjorde et forsøk på å hente ham inn. Xacobeo-rytteren kontret etter Carlos Sastre først forsøkte å sprenge favorittgruppen. Det klarte ikke Cervélo-kapteinen, men han maktet å sette lagkamerat Xavier Tondo ut av spill med tempoøkningen sin.

- Sastre og Tondo kan ikke snakke mye sammen, når han drar til og Tondo faller av. Det er ikke mye lagkjøring, kommenterte Atle Kvålsvoll i Eurosport-boksen tørt.

- Som en drøm
På de siste kilometerne inn mot mål ble det klart at ingen var i stand til å true Barredo. Spanjolen fikk endelig sin store drøm oppfylt. Den 187,3 kilometer lange etappen mellom Solares og Lagos de Covadonga hadde fått sin verdige vinner.

- Dette er helt fantastisk. Det er en drøm, fortalte en lykkelig etappevinner etterpå.

I sammendraget skjedde det ikke stort. Mosquera spiste inn 11 sekunder på Vincenzo Nibali, men bruddrestene Sijmens, Martin Velits, Van Avermaet, Cazaux og Kaisen blokkerte bonussekundene for galiseren. Mange forventet i stedet et angrep på ledertrøya fra Joaquin Rodriguez, men Katjusja-rytteren fant aldri krefter til å sette Nibali under skikkelig press.

PS! Carlos Barredo markerte seg også negativt under årets Tour de France, da han endte i full nevekamp med Rui Costa (Caisse d'Epargne) etter den 6.-etappen. Les mer om den saken her!

Resultater 15. etappe:
1. Carlos Barredo (Quick Step) 4.33,09
2. Nicol Sijmens (Cofidis) +1.07
3. Martin Velits (HTC-Columbia) +1.43
4. Greg Van Avermaet (Omega Pharma-Lotto) +2.06
5. Pierre Cazaux (Francaise des Jeux) +2.10
6. Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto) +2.12
7. Ezequiel Mosquera (Xacobeo Galicia) +2.15
8. Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo +2.26
9. Peter Velits (HTC-Columbia) st
10. Joaquin Rodriguez (Team Katjusja) st

Sammenlagt:
1. Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) 65.31,14
2. Joaquin Rodriguez (Team Katjusja) +4
3. Ezequiel Mosquera (Xacobeo Galicia) +39
4. Peter Velits (HTC-Columbia) +2.29
5. Xavier Tondo (Cervélo Test Team) +2.30
6. Nicolas Roche (Ag2R-La Mondiale) +2.47
7. Fränk Schleck (Team Saxo Bank) +2.48
8. Tom Danielson (Garmin-Transitions) +3.48
9. Carlos Sastre (Cervélo Test Team) +4.29
10. Vladimir Karpets (Team Katjusja) +5.27

2175-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere