Tour de France-deltakelsen er i limbo for Fabian Cancellara

Som 32-åring er det ikke uvanlig å sette seg nye karriermål. Det er bakgrunnen for at den svært sympatiske sveitseren nå endrer treningsrutiner.

- Han fokuserer mindre og mindre på temposykkelen, avslører Tim Vanderjeugd i RadioShack Leopard overfor velonation.com.

Det største målet
Det rimer dårlig med rytterens vanlige ambisjoner. Ofte er det nettopp hans tempostyrke som har gitt ham den gule ledertrøyen i innledningen av Tour de France.

Så hvis ikke Fabian skal dit, hva sikter han mot da?

- VM er hans store mål, sier Vanderjeugd.

- Det er landeveisrittet han sikter mot. Han ønsker seg virkelig å ta på seg den trøya en gang i løpet av karrieren, og har ikke ti år å gjøre det på.

- Han kan få til noe i Firenze
Årets landeveisritt går mellom byene Lucca og Firenze, og er 267 kilometer langt.

Forrige gang Cancellara var nære på å ta hjem trøyen, var under mesterskapet på hjemmebane i 2009.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Løypa i Italia er den hardeste siden Mendrisio-mesterskapet, og kan gi en rytteren av Cancellaras kaliber en sjelden mulighet til å sole seg i sprinternes fravær.

- Han er en versatil rytter. Dersom han føler seg bra, kan han få til noe der, mener Vanderjeugd.

Ingen tour, ingen giro?
RadioShack-rytteren har nylig lagt en strålende vårsesong bak seg. Han står med seirer både fra E3-Prijs Harelbeke, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Laget toner nå ned forventningene om at han skal dukke opp både under Giro d’Italia og Tour de France.

- Det eneste som er 100 prosent sikkert, er at han vil forberede seg til VM i Firenze, ved å kjøre vueltaen, sier lagmanager Luca Guercilena til Het Nieuwsblad.

Det neste rittet for årets Roubaix-vinner, kan bli Belgia rundt fra 22. mai.

PS! Fabian Cancellera har blitt tempoverdensmester fire ganger. Han har også åtte etappeseirer fra Tour de France og fire fra Vuelta a España.