*Nettavisen* Sport.

Dette frykter Cobo

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Spanjolen vil sitte på Chris Froomes hjul de to siste etappene.

11.09.11 10:17

Juan Jose Cobo forsvarte seg nok en gang glimrende på fredagens 19. etappe i årets Vuelta a Espana.

Sammen med hans Geox-TMC kalkulerte de utbruddet på en elegant måte.

Laget lot bruddet, bestående av Igor Anton, Gorka Verdgo (begge Euskaltel-Euskadi), Marzio Brusheghin (Movistar) og Alexander Dyachenko (Astana), ta seg av bonussekundene underveis på etappen.

Sky-laget forsøkte å gjøre noe underveis - blant annet med svenske Thomas Lövkvist - uten nevneverdig suksess. Garmin-Cervèlos Dan Martin oppsummerte blant annet Skys etappeinnsats slik:

- Jeg har ennå ikke forstått Skys taktikk.

Angrep Cobo
Igor Anton vant som kjent etappen foran bruddkamerat Marzio Brusheghin. Nummer tre ble Dominik Nerz (Liquigas-Cannondale), han støtet fra hovedfeltet, eller det som var igjen av hovedfeltet, like før målstreken.

Les også: - Dette var helt utrolig

Skys sammenlagttoer, Chris Froome, hadde et lite håp om de siste bonussekundene (åtte for tredjeplass på etappen). Briten angrep på den siste stigningen, cirka 15 kilometer før mål, men da fulgte Cobo tilsynelatende greit.

- Jeg var nødt til å sitte klistret på bakhjulet hans, og det gjorde jeg.

- Jeg visste at han ville angripe. Det var vanskelig, men jeg klarte å svare. Dette var et stort skritt i riktig retning, og vår plan fungerte perfekt da bruddet tok det meste av bonussekundene, forteller Cobo ifølge cyclingnews.com.

Lørdagens 185 kilometer kuperte etappe i Baskerland er trolig Chris Frooms siste sjanse. Det som dog ikke taler til hans fordel er de 45 siste paddeflate kilometerne inn til Vitoria.

- To valg
- Vi får se hva Team Sky gjør de to siste etappene, jeg tror de vil angripe. Urkiola-stigningen (førstekategori 45 kilometer før mål lørdag, vår.anm.) er ganske tøff, og jeg er sikker på at det vil bli et avgjørende moment. Og jeg er nødt til å passe på Froome igjen.

- De har to valg, de kan enten angripe i stigningen eller forsøke seg på bonussekundene. Froom er min største rival, men han er ikke den eneste. 13 sekunder er ingen stor margin. Et teknisk problem kan koste meg hele vueltaen.

- Jeg kommer ikke til å puste lett før jeg krysser den endelige målstreken i Madrid. Og jeg håper ikke at jeg er nødt til å jage bonussekunder på den etappen som det var et slags kriteriumsritt, avslutter Cobo.

Sammenlagt før de to siste etappene:
1. Juan Jose Cobo (Geox-TMC) 77.59,12
2. Christopher Froome (Sky Procycling) +13
3. Bradley Wiggins (Sky Procycling) +1,41
4. Bauke Mollema (Rabobank Cycling Team) +2,05
5. Denis Menchov (Geox-TMC) +3,48
6. Maxime Monfort (Leopard Trek) +4,13
7. Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) +4,31
8. Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma-Lotto) +4,45
9. Daniel Moreno (Katusja Team) +5,20
10. Mikel Nieve (Euskaltel-Euskadi) +5,33

PS! Det er to innlagte spurter på hver etappe i Vuelta a Espana. De gir 6-4-2 sekunder til de tre første over streken. I tillegg til dette er det 20-12-8 til de tre første på hver etappe.

Her finner du løypeinformasjon hos arrangøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.