ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge møter Latvia hjemme på Ullevaal lørdag kveld, før landslaget reiser ned til Nederland og møter stormakten i Rotterdam på tirsdag.

Hvis Norge vinner begge kampene er VM-billetten sikret. Det er med andre to svært betydningsfulle kamper som står for tur.

Og i forberedelsene til skjebnekampene har landslagssjef Solbakken fått noe å glede seg over.

- Veldig viktig

Landslagssamlinger preges ofte av at spillere kommer til samlingen på to forskjellige dager, og de få treningsøktene før kamp må stort sett bli brukt til restitusjonstrening.

Denne gangen har Solbakken imidlertid fått bedre tid med spillerne sine, og blant annet fått tid til to økter med høy intensitet. Det gleder landslagssjefen.

- Det er veldig, veldig viktig. Og veldig godt for trener og team å få lov til det. Det er første gangen i min tid at vi har fått hatt litt ro på det. Det er veldig betryggende, sier han til Nettavisen.

Da Norge møtte Nederland hjemme på Ullevaal i starten av september, var scenariet et annet. Da gikk kampen på en onsdag, og Solbakken fikk minimalt med tid med spillerne før den viktige kampen, som endte 1-1.

- Det var det verste scenarioet. Det er risikosport, sier han og forklarer:

- Når spillerne kommer inn mandag kveld og skal spille onsdag kveld og de stort sett bare skal restituere. Du skal gå gjennom taktikken i 5-7 minutter i litt fart, og noen av spillerne er litt stive og støle. Så dette er en veldig fordel, sier Solbakken.

Ny spiller inn i troppen

Bodø/Glimt-back Fredrik Bjørkan ankom landslagssamlingen med noen skadeproblemer og var usikker til kampene mot Latvia og Nederland.

Onsdag hinket han av trening, og han er dermed uaktuell til kampene. Anders Trondsen har blitt hentet inn som erstatter for Bodø/Glimt-backen. Trondsen spiller til daglig for tyrkiske Trabzonspor.

Norges Fotballforbund skriver at Trondsen er på plass og er med på dagens trening på Ullevaal.

Fra før av mangler spillere som Erling Braut Haaland, Sander Berge, Patrick Berg og Veton Berisha i landslagstroppen grunnet skade.

Norge møter Latvia lørdag klokken 18.00. Kampen mot Nederland spilles tirsdag klokken 20.45.