18 Pro Team-lag.

17 av lagene står på UCIs rankingliste etter Tour down Under, Paris-Nice, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo.

Quick Step mangler.

- Hvorfor? spurte cyclingnews.com Quick Step-manager Patrick Lefevere før onsdagens semiklassiker Dwars door Vlaanderen.

- Det er for tidlig å konkludere enda. Vi har hatt flere ryttere på skadelisten, to av dem veltet i Paris-Nice i tillegg var (Sylvain) Chavanel og (Tom) Boonen var syke, sier Lefevere og legger til:

To seirer i 2011
- Jeg husker tilbake i 2001 da vi var i en lignende situasjon og at vi endte opp med dobbeltseier i Paris-Roubaix. Vent til etter klassikersesongen.

Her kan du se hele rankinglisten til UCI (ekstern lenke).

Quick Step-managerens meritter i Flandern rundt og Paris-Roubaix er ikke til å spøke med, men det trengs noe mer for å beholde plassen som Pro Team-laget (toppdivisjonen bestående av 18 lag, red.anm.).

Se hele seierslisten til Patrick Lefevere her!

Det belgiske laget står med to seirer denne sesongen. Etappeseieren til Tom Boonen i Tour of Qatar og Gert Steegmans maktdemonstrasjon i Nokere-Koerse.

Men det teller som kjent ikke på UCIs «moderne» rankingliste hvor kun World Tour-ritt gir poeng.

Lefeveres Quick Step-lag ble bare nummer 18 på fjorårets liste, og berget såvidt Pro Team-plassen i 2011. Etter denne sesongen vil UCI på ny velge ut de 18 lagene de mener «passer best» som Pro Team-lag. Det sies at de 15 beste på rankingen ihvertfall er klare, men at de tre resterende blir valgt ut i fra UCIs kritierer.

- Vi trenger poeng
Den nåværende situasjonen tvinger Patrick Lefevere til å gjøre endringer foran neste helg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lagets store stjerne, Tom Boonen, skulle i utgangspunktet sykle semiklassikeren E3 Prijs Vlaanderen, men blir nå tvunget til å prioritere World Tour-rittet Gent-Wevelgem, kun seks dager før Flandern rundt.

Har du Tom Boonen på ditt E3 Prijs-lag? Du kan endre det her! Nykommer? Bli med da vel!

- Vi valgte denne løsningen fordi vi er nødt til å samle noen viktige rankingpoeng, sier Patrick Lefevere i en pressemelding og legger til:

- Det er derfor Tom Boonen sykler Gent Wevelgem, hvor målet blir å samle så mange poeng som mulig.

Klassikerstjernen forklarer det hele slik.

Boonen dropper «pannekaka»
- Det er ikke noe enkelt valg for meg. Begge rittene har stor prestisje og lange tradisjoner. Jeg ville helst syklet begge rittene, men vi har valgt Gent Wevelgem fordi vi må prioritere World Tour-rankingen, sier Tom Boonen.

E3 Prijs Vlaanderen omtales ofte som «lille Flandern rundt», og Tom Boonen sa tidligere i mars at rittet var den ideele oppladningen til Flandern rundt syv dager senere.

Trodde du dette var alt? Neida. Dette forplanter seg videre til arrangøren av «pannekaka» eller Driedaagse De Panne-Koksijde (tirsdag til torsdag neste uke, red.anm.) som det egentlig heter. De mister nå én av rittets største trekkplaster.

Tom Boonen prioriterer nemlig trening etter Gent Wevelgem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Han begår én stor feil, sier rittansvarlig Bernard Vandekerckhove til nieuwsblad.be.

Flandern rundt-vinner anno 2008 og 2009, Stijn Devolder, forlot Quick-Step-laget foran denne sesongen. Det eller den svake sesongstarten bekymrer ikke Lefevere.

- Hvorfor skal vi endre opplegget etter så mange år med suksess? De siste 15 årene har vi vunnet minst én stor klassiker hver sesong, forklarer Lefevere til cyclingnews.com og legger til:

Ungt lag
- Jeg blir spurt hvor sterke vi er hele tiden. Selvfølgelig har vi mistet noen gode ryttere og det handler bare om penger, men ikke konkluderer før det hele har begynt. Ring meg etter Liège–Bastogne–Liège.

56-åringens kontrakt med gulvprodusenten Quick Step går ut etter denne sesongen. Det førte til at mange ryttere forlot laget da Lefevere ikke kunne tilby toårskontrakter før den tsjekkiske milliardæren Zdenek Bakala kom på banen, og sikret lagets fremtid i slutten av november.

Les også: Tsjekkisk milliardær redder Quick Step

Laget har gitt mange unge ryttere sjansen, men belgieren tror fremdeles på gode resultater.

- Selvfølgelig har vi troen, og vi jobber så hardt vi kan. Jeg foretrekker kvalitet fremfor kvantitet. Jeg tror ikke vi er én av de sterkeste lagene, og det er hardt å kjempe mot lag som har 50 prosent større budsjett enn oss. Fem millioner euro ekstra er uvurderlig, avslutter Patrick Lefevere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Katalonia rundt pågår i skrivende stund. Der har Quick Step Kevin Seeldraeyers og Marc de Maar like utenfor topp ti i sammendraget etter onsdagens kongeetappe.

PS! World Tour-poeng kan også kjøpes. Hvis Quick Step signerer én rytter som har samlet poeng de to seneste sesongene tar rytteren med seg poengene videre. Det forklarer hvorfor Leopard-Trek ledet UCIs toårsranking før Pro Team-utvegelsen uten at de hadde syklet ett eneste ritt sammen.

Tom Boonens kontrakt med Quick Step-laget går ut etter denne sesongen. Den eneste som har kontrakt med laget utover 2011-sesongen er Zdenek Stybar.

World Tour-poeng vil med andre ord gi Quick Step-rytterne gode kort på hånden i kontraktsforhandlingene med Patrick Lefevere...

Diskuter UCIs rankingsystem i vårt diskusjonsforum!

Her finner du vår sykkelkonkurranse!