RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette gjør Federer for sjette gang

NY TITTEL: Roger Federer sikret sin sjette tittel i det sveitsiske innendørsmesterskapet i tennis.
NY TITTEL: Roger Federer sikret sin sjette tittel i det sveitsiske innendørsmesterskapet i tennis. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)
- Jeg har hatt mange høydepunkter i år.

Roger Federer trengte en snau time søndag på å sikre sin sjette tittel i det sveitsiske innendørsmesterskapet i tennis. David Goffin ble slått 6-2, 6-2 i finalen.

Federer spilte finale i turneringen for niende gang på rad og henrykket de 9000 tilskuerne i St. Jakobshalle med en ny tittel i hallen der han i sin tid fikk sin første smak av topptennis som ballgutt.

33-åringen brøt belgiske Goffins serve to ganger i hvert sett og la også ned fem serveess på vei mot sin 82. turneringsseier i karrieren. Han skaffet seg matchball med et ess og avgjorde den med en stoppvolley ved nettet.

- Jeg er svært fornøyd både med denne uken og med sesongen min. Jeg håper å avslutte med mer sveitsisk suksess om noen uker, sa Federer.

Han spiller Paris Masters og verdenstourfinalen i London før han leder Sveits i Davis Cup-finalen mot Frankrike i Lille. Han har fortsatt sjansen til å skyve Novak Djokovic ned fra førsteplassen og avslutte året som verdensener.

- Jeg har hatt mange høydepunkter i år, og jeg håper på ett eller to til, sa Federer, som har vunnet tre av sine fire siste turneringer.

Etter å ha sklidd langt ned på rankingen har han de siste månedene vist at han fortsatt hører hjemme i den ypperste eliten.

Federer har til sammen spilt finale i Basel 11 ganger. Han hadde tapt de to siste mot Juan Del Potro, men Goffin var ikke i nærheten av å true ham.

Federer har vunnet 66 av 76 kamper i år, blant dem alle 10 som er spilt innendørs. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere