I en kamp mellom Grüner og Stjernens andrelag onsdag kveld, tok oslolaget Grüner ut keeperen i et forsøk på å utligne til 3-3.

Det utnyttet Stjernens unge målvakt, Chris Henrik Nygård. Da 20-åringen fikk kontroll over pucken bak sitt eget mål, tok han sjansen på å skyte. Nygård fikk spaken godt bak pucken og løftet den opp i luften.

Måpende med- og motspillere kunne ikke gjøre annet enn å se pucken seile i mål til 4-2.

- Det er alle keeperes drøm å score mål. Jeg så at Grüner tok ut keeperen og tenkte at hvis de legger den inn i sonen, så skal jeg stoppe den og prøve. Like etterpå dumpet de pucken inn og jeg fikk tak i den. Så siktet jeg og skjøt, forteller Nygård til Nettavisen.

HTML EMBED

Trolig første gang
Dette er sannsynligvis første gang i norsk ishockey at en keeper har scoret mål.

- Jeg tror ikke det har skjedd før. Jeg har ikke sett eller hørt om det, sier sportssjef Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund til Nettavisen.

Chris Henrik Nygård forteller til Nettavisen at han har hørt det samme - at han faktisk er den første norske keeperen som har gjort dette.

- Dette er jo noe som har kommet med utviklingen av målvaktsspillet. Nå har det å behandle pucken utviklet seg voldsomt blant målvakter, legger Petter Salsten til.

Lovende keeper
Chris Henrik Nygård regnes som en lovende keeper og har spilt VM for U18-landslaget. Han har også vært med på noen treningskamper med U20-landslaget.

Forrige sesong var han i Stavanger Oilers, men nå håper han å få sjansen i Getligaen med Stjernen.

- Det har vært en del keeperimporter, men nå har det blitt bedre. Klubbene vil satse på norske keepere. Om et par år tror jeg det vil bli ganske bra, sier Nygård.

Seks ganger i NHL
I National Hockey League (NHL) har det skjedd kun seks ganger at en keeper har scoret mål selv - og her snakker vi om en liga hvor det for tiden spilles 1230 kamper per sesong.

Forrige gang det skjedde i NHL, var i april 2002, da Jevgenij Nabokov scoret for San Jose Sharks i 7-4-seieren mot Vancouver Canucks.

Første gang dette skjedde i NHL, var da Ron Hextall scoret for Philadelphia Flyers i 1987. Han gjorde det utrolig nok én gang til to år senere. Ellers har også Chris Osgood (1996), Martin Brodeur (1997) og José Theodore (2001) klart dette kunststykket.

PS.Elleve keepere er blitt kreditert mål i NHL, men fem av disse kom etter selvmål hos motstanderen. I slike tilfeller krediteres målet den siste spilleren som var borti pucken på det laget som får scoringen.

HTML EMBED