*Nettavisen* Sport.

Dette har aldri skjedd før

Foto: Pa Photos / NTB scanpix

Like mange vinnere som løp i årets VM.

27.05.12 21:03

Etter Mark Webbers triumf i søndagens Monaco Grand Prix ble det satt ny rekord i Det internasjonale bilsportforbundets (FIA) høyeste klasse for racerbiler med ett sete.

Årets VM i formel 1-sesong har nemlig fått fram seks ulike vinnere på like mange løp.

Red Bull-fører Webber beholdt roen i søndagens spennende Grand Prix i Monte Carlos gater.

Det klarte australieren til tross for at Mercedes' Nico Rosberg, Ferraris Fernando Alonso og Red Bull-kompis og regjerende verdensmester Sebastian Vettel jaget rett bak i et nervepirrende seierskamp.

Spenningen hold seg til siste sving på den krevende og trange banen i fyrstedømmet.

Bare 1,3 sekunder skilte kvartetten da de passerte målstreken på rekke og rad.

- Det gikk ganske greit i starten. Jeg fikk en luke til Nico, men været truet med å skifte da vi skulle inn til pit stop. Da tok Nico en sjanse og andre måtte svare på sjakktrekket hans, sa Webber ifølge Toronto Sun.

Verdensmester Vettel gamblet med å stå over siste kvalifiseringsrunde lørdag og spare et ekstra sett med dekk til søndagens løp.

Det tok tyskeren helt fram i tet på et tidspunkt, men da også Vettel til slutt måtte bytte til en mykere dekktype overtok lagkameraten føringen igjen.

- Jeg sørget for at han fikk den magiske ledelsen på 20-21 sekunder. Det var ikke en del av planen vår, innrømmet Webber, som normalt har status som annenfører i Red Bull-laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.