RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos / NTB scanpix

Dette har aldri skjedd før

Sist oppdatert:
Like mange vinnere som løp i årets VM.

Etter Mark Webbers triumf i søndagens Monaco Grand Prix ble det satt ny rekord i Det internasjonale bilsportforbundets (FIA) høyeste klasse for racerbiler med ett sete.

Årets VM i formel 1-sesong har nemlig fått fram seks ulike vinnere på like mange løp.

Red Bull-fører Webber beholdt roen i søndagens spennende Grand Prix i Monte Carlos gater.

Det klarte australieren til tross for at Mercedes' Nico Rosberg, Ferraris Fernando Alonso og Red Bull-kompis og regjerende verdensmester Sebastian Vettel jaget rett bak i et nervepirrende seierskamp.

Spenningen hold seg til siste sving på den krevende og trange banen i fyrstedømmet.

Bare 1,3 sekunder skilte kvartetten da de passerte målstreken på rekke og rad.

- Det gikk ganske greit i starten. Jeg fikk en luke til Nico, men været truet med å skifte da vi skulle inn til pit stop. Da tok Nico en sjanse og andre måtte svare på sjakktrekket hans, sa Webber ifølge Toronto Sun.

Verdensmester Vettel gamblet med å stå over siste kvalifiseringsrunde lørdag og spare et ekstra sett med dekk til søndagens løp.

Det tok tyskeren helt fram i tet på et tidspunkt, men da også Vettel til slutt måtte bytte til en mykere dekktype overtok lagkameraten føringen igjen.

- Jeg sørget for at han fikk den magiske ledelsen på 20-21 sekunder. Det var ikke en del av planen vår, innrømmet Webber, som normalt har status som annenfører i Red Bull-laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere