Dette har bare Petter Solberg gjort før ham

PÅ PALLEN: Andreas Mikkelsen er praktisk talt sikret VM-bronse.

PÅ PALLEN: Andreas Mikkelsen er praktisk talt sikret VM-bronse. Foto: Sebastien Bozon (Afp / NTB scanpix)

Nå blir Andreas Mikkelsen mest sannsynlig den andre nordmannen noensinne.Andreas Mikkelsen har VM-bronsen nesten i lomma og kan med senkede skuldre kjøre for seier i årets nest siste VM-runde i rally.

Bare syltynn teori kan hindre Mikkelsen i å bli annen nordmann med VM-medalje i rally. Petter Solberg er fortsatt den eneste som har greid det. Med medaljen nesten i boks har 25-åringen fått friere tøyler av teamledelsen og får i Rally Katalonia kjøre for sin aller første seier i en VM-runde.

Denne sesongen har han tre 2.-plasser (Sverige, Polen og Frankrike) og to 3.-plasser (Tyskland og Australia). Fire av pallplassene er kommet i løpet av de fire siste løpene.

- Jeg reiser til Spania uten press, i og med at 2.-plassen i Frankrike i forrige løp var det som i praksis sikret meg bronse i VM. Dette var viktig for meg, for nå kan jeg kjøre uten press i de to siste løpene. Jeg tror det vil kunne hjelpe meg til endelig å vinne en VM-runde, sier Mikkelsen i en pressemelding.

Risiko

- Jeg vil mest sannsynlig ta litt ekstra risiko for å nå målet om å klatre til topps. Jeg er blitt nummer to tre ganger denne sesongen, og jeg skal gjøre det som står i min makt for å vinne. Lykkes jeg ikke i Spania, vil jeg forhåpentligvis greie det i sesongens siste VM-runde i Wales i november.

Sammen med kartleser Ola Fløene har Mikkelsen mer enn innfridd forventningene til teamledelsen i Volkswagen, som har vært årets suverent beste lag i rally-VM.

Det tyske laget har for lengst avgjort fabrikkmesterskapet og har også sikret seg samtlige medaljer i førermesterskapet. Foreløpig er det åpent om det blir Sebastien Ogier eller Jari-Matti Latvala som vinner VM.

Ogier har en liten luke til Latvala før de to siste løpene, men duellen dem imellom tegner til å bli spennende.

Fornøyd

Teamsjef Jost Capito er godt tilfreds.

- Med fem pallplasser har Andreas og Ola allerede langt overgått målsettingen for sesongen, men nå har de muligheten til å sette prikken over i-en med en perfekt avslutning på sesongen ved å vinne enkeltløp, sier han.

- I tillegg står tittelkampen mellom Sebastien og Jari-Matti, og som team kan du ikke ønske deg større motivasjon. Vi ser fram til en spennende duell.

Rally Katalonia-Costa Daurada innledes med en spesialprøve på asfalt i Barcelona torsdag og avsluttes søndag. (©NTB)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag