Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette har Berbatov aldri gjort før

Foto: Pa Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Reddet United etter å ha kommet på som innbytter.

MANCHESTER UNITED - BOLTON 1-0:

Dimitar Berbatov har scoret 19, nå 20, mål denne sesongen.

Et stort flertall av disse har kommet hjemme på Old Trafford.

Men bulgareren har tilsynelatende en sperre for å score mål de gangene han har kommet på som innbytter. 17 ganger har han kommet inn på gressmatta fra benkeplass denne sesongen.

Én gang har det resultert i scoring.

Heldigvis for en tribunesatt Alex Ferguson, skjedde det mot Bolton søndag.

Det så lenge ut til å gå mot uavgjort og poengtap for United, men som så mange ganger før reddet Berbatov dagen.

United uten Vidic og Ferdinand
Etter to strake tap, mot henholdsvis Chelsea og Liverpool, ble Uniteds før så betryggende tabelledelse smadret til tre poeng ned til Arsenal.

Men djevlene har vært nådeløse hjemme på Old Trafford, og kun gitt fra seg poeng i én eneste uavgjortkamp. De var dermed storfavoritter før hjemmemøtet mot Bolton.

Men det var ingen mannesterk United-tropp som trasket ut på gressmatta.

I midtforsvaret manglet Nemanja Vidic og Rio Ferdinand. Jonny Evans var imidlertid tilbake, og delte stopperansvaret med Chris Smalling.

Manglet gjorde også sjefen selv, Sir Alex Ferguson. United-manageren har fått fem kampers utestengelse av FA grunnet sine uttalelser om dommer Martin Atkins etter Chelsea-tapet, og måtte se kampen fra tribuneplass.

Ferguson kommuniserte med benken
Derfra fikk skotten se et United som ikke presterte etter beste evne. Den første omgangen var alt annet enn underholdende. Wayne Rooney var sporadisk framme ved Bolton-målet, men fikk ikke sendt av gårde noen virkelige susere.

Bolton hang på sin side greit med, men fikk ikke til det store mot Uniteds nykomponerte forsvarsfirer.

Men de rød er sjeldent fornøyde med kun å holde nullen. De vil selvfølgelig også score. Derfor fikk Ferguson, via en gedigen fasttelefon, gitt beskjed om at Berbatov, Premier Leagues toppscorer så langt denne sesongen, skulle møkke til fotballskoene sine etter pause.

Måltyven trengte litt tid på banen før han fant fram scoringsfoten, men i det 88. minutt gjorde han slutt på United-marerittet. «Berba» plukket opp en retur og sendte den videre inn i hyggelig selskap med nettmaskene - hans første scoring som innbytter i United-drakta.

Dermed avgjorde serielederen nok en gang på kampens absolutte tamp. Bolton kjempet hardt, men fikk oppleve hvor umulig det er å møte United på Old Trafford.

United rykket igjen fra Arsenal
United-jubelen var imidlertid ikke endeløs. Midt i stoppermarerittet var Evans' retur en stor glede, men den ble kortvarig. Irens gjensyns med fotballen varte ikke lenger enn 76 minutter. Etter en duell med Stuart Holden, der begge spillerne så ut til å være like gode, ble Evans sendt av banen med rødt kort, mens Bolton-spilleren måtte bæres av matta.

Kortet var nok imidlertid kun et lite skår i en ellers lettet United-tropp. Etter to strake tap var tre poeng særdeles viktig for å beholde Premier League-tronen. Arsenal klarte kun uavgjort borte mot West Bromwich, og tapte dermed poeng til Manchester-klubben, som nå leder med fem poeng. Gunners har en kamp mindre spilt, og spenningen på tabellens topp er langt ifra over.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!