*Nettavisen* Sport.

Dette har du aldri sett før

Foto: Pa Photos/Afp/Scanpix

Liverpool-trioen er klar for kvartfinale i FA-cupen.

19.02.12 20:05

LIVERPOOL - BRIGHTON & HOVE ALBION 6-1:

Steven Gerrard. Andy Carroll. Luis Suarez.

Én har slitt med skade. Én har floppet (i forhold til kjøpsprisen, i alle fall). Én har vært utestengt i åtte kamper.

Dermed har den første startoppstillingen med alle de tre navnene latt vente på seg.

Søndag kom den endelig. I FA-cupkampen mot Brighton sto Gerrard, Suarez og Carroll for første gang oppført i samme førsteellever.

Og for et våpen det viste seg å bli.

Liverpools offensive spill var på grensen til en fryd, og kapteinen, bråkmakeren og hodespesialisten noterte seg for to mål og to målgivende.

Stakkars Brighton noterte seg på sin side for tre selvmål, og FA-cupkampen endte med lekestue og knusende 6-1-seier til Liverpool, som med det er klar for kvartfinale mot Stoke.

Pangåpning for Liverpool
De rødkledte pangåpnet på Anfield med scoring allerede etter fem minutter. Gerrard slo en god corner, som Martin Skrtel plukket opp og plasserte i nettmaskene til 1-0.

Brighton, som ligger på niendeplass i The Championship, kom tilbake med en nydelig frisparkscoring signert Kazenga LuaLua ti minutter senere.

Og selv om førsteomgangen var både jevn og underholdende, var det liten tvil om hvem som kunne kalle seg storebror.

Suarez manglet bare den avgjørende scoringstouchen på flere store sjanser, men fikk etter hvert god hjelp fra Brighton-forsvaret. Like før pause var Liam Bridcutt uheldig og plasserte ballen i eget nett. Liverpool gikk dermed i garderoben med 2-1-ledelse.

Selvmålenes kamp
Etter pause var det ikke mye futt igjen i gjestene fra Brighton. Carroll økte til 3-1 etter et nydelig Liverpool-angrep, og kvarteret før slutt var stakkars, stakkars Bridcutt frempå igjen. Eller bakpå. Unggutten kom borti et innlegg fra Gerrard, og plasserte ballen i eget mål for andre gang.

Tre minutter senere klarte Lewis Dunk å gjøre nøyaktig det samme. På et litt mer spektakulært vis. Dunk, som kun er 20 år, var helt upresset da han på utrolig - og ganske flaut - vis klarte å trikse ballen over egen mållinje.

5-1 til Liverpool.

Og det stoppet ikke der.

Dirk Kuyt ble taklet i det travle målområdet til Brighton, og straffe var faktum. Suarez klarte å rote bort krittsparket med en elendig lefse, men gjorde opp for seg da han puttet Liverpools sjette mål like før slutt. Carroll headet ballen til uruguayaneren, som fikk æren av å avslutte målkalaset på Anfield.

Underholdningen ville imidlertid ingen ende ta, og før de fornøyde Liverpool-supporterne kunne traske scoringsmette hjem, fikk de se en naken streaker sette fart langs venstresiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.