RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(www.lequipe.fr)

Dette har du aldri sett før

Sist oppdatert:
Spania vil ha monstertempo under VM i 2014.

Ponferrada har allerede fått tilslaget som vertsby for Sykkel-VM om tre år. Nå viser det seg at den lille byen, som er omkranset av fjell på alle kanter, har helt spesielle planer for temporittet.

Magasinet Revista Desde la Cuneta kan avsløre at traseen er 39 kilometer lang og avsluttes i 1108 meters høyde.

Den første 25 kilometerne i Bierzo Bajo er flate. Den siste delen inneholder en 9,5 kilometer lang klatring. Den stiger 5,9 prosent i snitt og inneholder partier opp mot 17 (!) prosent.

Må dele favorittstempelet
De første fem kilometerne av klatringen har moderat stigning. Deretter møter rytterne tre kilometer med 9,3 prosent, 11,5 prosent og 10,5 prosent i snitt.

Det er i denne delen av traseen det inneholder partier på mellom 12 og 17 prosent. I løpet av de seks siste kilometerne flater det ut igjen, men to av dem har 6,8 prosent i snitt og et strekke på 13 prosent.

Løypeprofilen innbyr til et markant sceneskifte i forhold til grenen vi har sett ryttere som Tony Martin og Fabian Cancellara dominere stort de siste årene.

Ryttere som Alberto Contador, Ryder Hesjedal, Edvald Boasson Hagen, Janez Brajkovic, Sámuel Sanchez og Alejandro Valverde kan plassere seg i favorittsjiktet denne gangen.

Det er spesielt de siste tre kilometerne som stiger til værs, og her ser arrangøren for seg at de vil lokke til seg store folkemengder og skape en stemning man vanligvis finner i de aller største etapperittene.

- Vi skal lage et show som en Formel 1-event, uttaler Emilio Villanueva til Revista Desde la Cuneta.

- Uforutsigbart
Den tidligere proffsyklisten er hjernen bak de spanske VM-planene. Han innrømmer at målet er å bryte opp hegemoniet på tempotronen.

- Vanligvis er det mulig å spå podiet tre eller fire år i forveien. Her blir alt uforutsigbart, konstaterer Villanueva.

I 2014 vil nemlig tempospesialistene får selskap av både klatregeiter og eksplosive klassikerstjerner i kampen om VM-gullet.

PS! San Cristobal de Valdueza har dukket opp under Vuelta a España to ganger, og da som en del av Alto de El Morrenero. I 1997 ble etappen vunnet av Roberto Heras, mens Alejandro Valverde vant etappen i 2006.

Kilder: www.cyclingnews.com, www.biciciclismo.com, www.lequipe.fr

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere