*Nettavisen* Sport.

Dette har Fabian aldri gjort før

Foto: Fabrice Coffrini (AFP/Scanpix)

- Drømmen er VM-gull, forteller Spartacus. Men ikke på tempo!

24.01.11 10:16

29-åringen fra Wohlen bei Bern er ikke fremmed for å plusse på gullkontoen sin i København. Fra før av har han VM-gull, men alle har kommet i tempogrenen.

Ingen bør likevel betvile at råsterke Fabian Cancellara kan vippe konkurrentene av pinnen i landeveisløpet, også.

- Målene mine denne sesongen er klassikerne og VM i København mot slutten av året. Det er mine to store mål. Jeg skal bygge opp formen og finne toppnivået mitt. Klarer jeg det, vet jeg at jeg kan gjøre det vanskelig for de andre, forteller Cancellara til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Lokalkjent i København
Etter fire sesonger i det danske Team CSC/Team Saxo Bank, har den nåværende Leopard-Trek-rytteren solid kjennskap til Danmark og terrenget rundt hovedstaden.

Svipp innom procycling.nos nye diskusjonsforum. Du finner det her!

Med tilhørighet i Bern og nærheten til den sveitsiske alpeheimen, vet han naturligvis godt at Rudersdal-løypa ikke byr opp til et hardkjør som i Mendrisio for to år siden.

- Det er ikke så mange bakker i Danmark, og jeg kjenner området rimelig godt. Spesielt København og omegn. Jeg tror det blir et tøft løp, selv om ruten ikke er spesielt hard, forteller Cancellara.

Rittet «alle» skal vinne
Cancellara er et av mange store sykkelnavn som i tur og orden har proklamert sine ambisjoner foran mesterskapet i København:

Tom Boonen, Thor Hushovd, Oscar Freire, Daniele Bennati, Matti Breschel og Mark Cavendish. Kanskje blir konkurransen hardest fra hans tidligere lagkamerat fra Saxo Bank-dagene, nemlig Breschel.

Dansken tok VM-bronse i 2008 og var pent fremme og hentet sølvet bak Hushovd i Geelong. Spørsmålet blir derfor om rittet blir tøft nok for at sveitseren skal utnytte sin voldsomme styrke opp mot sprinternes eksplosivitet.

- Man kan selvsagt ikke konstruere en stigning i VM-løypa. Det er en umulighet. Men jeg mener at værforholdene kan spille en rolle. Det kan godt bli 15 grader og en flott dag, men like gjerne fem grader og regnvær på små, glatte veier, avslutter Cancellara.

PS! Fellesstarten i sykkel-VM starter søndag 25. september. Den første delen sykles i København sentrum, mens rundløypa er lagt til Rudersdal med målstrek på den beryktede Geelsbakken i Holte.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag