Dette har ikke skjedd på 76 år

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com/Montasje)

Verdensmesterens seier ga tysk sykkelbragd i Tour de France.

11.07.13 12:04

MONT-SAINT-MICHEL/OSLO (procycling.no): Tyskland har dominert årets tour.

Marcel Kittel har vunnet to etapper og syklet én etappe i gul trøye, mens André Greipel og Tony Martin har vunnet én etappe hver.

Etter tourens elleve første etapper har tyskerne vunnet 36 prosent av etappene fordelt på de tre nevnte rytterne.

76 år siden forrige trippel
En slik tysk sykkelbragd har ikke skjedd siden Tour de France i 1937. Det var forrige gang tre eller flere tyskere vant en etappe i verdens største ritt.

Da var seierherrene Erich Bautz, Otto Weckerling og Heinz Wengler.

I år har Greipel og Kittel dominert massespurtene, mens Martin onsdag viste hvorfor han er verdensmester på temposykkelen.

Les også: Har du avgjort Tour de France, Froome?

ARD og ZDF boikotter touren
Etter å ha vært et av sykkelsportens virkelige store land, har den tyske sykkelinteressen har fått seg en knekk de siste årene. I 2007 stoppet TV-kanalene ARD og ZDF å sende Tour de France underveis i rittet grunnet tyske Patrik Sinkewitz’ positive dopingprøve fra rittet.

Fjorårets tour viste ingen av de to store tv-kanalene sommerens sykkelbegivenhet. Det gjør de heller ikke i år, og ingen av dem vil sende Tour de France direkte til og med 2015.

Tidligere denne måneden sa begge kanalene at de sannsynligvis heller ikke vil sende sykkelrittet etter 2015.

I 2013 er det heller ingen tyske lag i sykkelsportens øverste divisjon. Endagsrittet Vattenfall Cyclassics er det eneste tyske innslaget på WorldTour-kalenderen. Det har vært nitrist for tysk sykkelsport de senere årene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Martin: - Jeg er stolt av mine landsmenn
procycling.no er i Frankrike for å dekke Tour de France, og på onsdagens pressekonferansen pratet Martin om sykkelsportens forhold i hjemlandet sitt.

- Det har alltid vært et mål for meg å promotere sykkelsporten i Tyskland. Jeg synes jeg har gjort en bra jobb nå, og jeg er også stolt av det mine landsmenn har gjort i årets tour, sa onsdagens etappevinner på pressekonferansen etter seieren.

Han representerer «den nye vinen» i tysk sykkelsport. Borte er ryttere som Jan Ullrich og Jörg Jaksche.

Les også: Tour-vinner innrømmer doping
Les også: - Det var systematisk doping hos Riis

- Jeg håper virkelig at publikum og fans ser hvilke prestasjoner vi gjør. Da kan fansen som forlot sporten se at sykkel igjen er på vei opp i Tyskland, fortalte Martin.

Torsdag er en ny mulighet for tysk jubel i Tour de France. Rytterne sykler en 218 kilometer lang spurtetappe med målgang i Tours. Kittel og Greipel er to av de største favorittene.

Du følger selvsagt etappen direkte hos procycling.no!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.