Tirsdagens nederlag mot Sunderland betyr at United nå har tapt alle sine tre kamper i 2014. Og det er hele tretten år siden Manchester-klubben sist gikk på tre smeller på rad. Det er også tretten år siden sist Sunderland gikk seirende ut av en duell med den regjerende seriemesteren.

Og det stopper ikke der. En rekke United-barrierer har blitt brutt siden Moyes tok over klubben i fjor sommer.

Swanseas seier på Old Trafford på søndag, var den walisiske klubbens første triumf på «Drømmenes teater» noensinne.

I desember seiret både Everton og Newcastle på Old Trafford for første gang på henholdsvis 21 og 41 år. Også West Bromwich kom seirende ut av oppgjøret i Manchester, og det for første gang på 36 år.

I følge TV2s Premier League-reporter Kasper Wikestad, har ikke United hatt en svakere hjemmeform siden sesongen 19707/71. Det er derfor ingen tvil om at mishagsytringene mot manageren i aller høyeste grad kan rettferdiggjøres.

- Burde holdt seg unna
I den massive skyggen av sir Alex Ferguson, sliter Moyes med å få ting til å stemme. Den legendariske manageren våker over sin etterkommer fra tribuneplass hver uke. Kasper Wikestad tror Fergusons tilstedeværelse gjør jobben vanskeligere for Moyes.

- Han sitter jo der litt som en sjuende far i huset. Det er enkelt for tv-produsentene å rette fokus mot sir Alex, og dermed blir trykket fra tabloidene enda større, sier Wikestad til Nettavisen.

Wikestad er også kritisk til timingen på Fergusons selvbiografi.

- Han setter seg selv litt i begivenhetenes sentrum, når den nye manageren kanskje trenger arbeidsro mest av alt. Han burde holdt seg i bakgrunnen en periode.

Fallitterklæring
Wikestads kommentatorkollega, Øyvind Alsaker er uenig at Ferguson bør holde seg i bakgrunnen.

- Han er ambassadør for klubben, og hvis han må holde seg unna for at laget skal kunne prestere, er det en gedigen fallitterklæring fra Uniteds side, sier Alsaker til Nettavisen.

Han mener en Manchester United-manager må være sterk nok til å tåle Fergusons nærvær på VIP-tribunen.

- Når du er manager for en så stor klubb, må du ha en ekstrem autoritet og fotballforståelse. I tillegg må du ha evnen til å håndtere egoer. Jeg er usikker på om Moyes har det som kreves for å lede et mesterlag, sier han.

- Sitter trygt
Til tross for den historisk svake starten på det nye året, tror Alsaker at Moyes får sitte trygt en stund til.

- Hvis de ender opp uten Champions League-fotball neste sesong, begynner det virkelig å brenne under føttene på Moyes. Men enn så lenge sitter han trygt, sier TV2-kommentatoren, før han legger til:

Jeg er ikke sikker på om han greier å snu dette. Han ble genierklært i Everton, men der handlet det mest om god organisering og soliditet bakfra.

- I United forventes det at laget hans skal styre kamper. Det har de vel knapt nok evnet i kamper mot svakere motstand på Old Trafford. Det er oppsiktsvekkende, slår han fast.

Han legger til at den evige diskusjonen om United-midtbanen er mer aktuell enn noen gang.

- Midtbanekonstellasjonen Carrick/Cleverley blir litt for enkelt å løpe gjennom, synes jeg. I tillegg er samhandlingen offensivt alt for dårlig. De er alt for avhengige av at enten Robin van Persie eller Wayne Rooney finner på noe på egenhånd, avslutter Alsaker.

United får sjansen til å reise kjerringa på lørdag, da Swansea kommer på sitt andre besøk på Old Trafford på ei uke.