RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette har ikke skjedd siden april

Foto: Peter Byrne / Pa Photos / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Aston Villa sjokkerte Liverpool og Luis Suarez på Anfield.

LIVERPOOL - ASTON VILLA 2-2:

7. april i fjor.

Det var sist gang Luis Suarez gikk av Anfield uten å ha scoret i en seriekamp på Liverpools hjemmebane.

Siden den gang har uruguayaneren spilt i åtte seriekamper på hjemmebane, og notert seg for minst ett mål i dem alle.

Men alle ting har en ende, og mot Aston Villa lørdag kveld måtte målmaskinen som står med 22 ligamål på sine 17 kamper hittil i sesongen rusle av banen uten scoringer på samvittigheten.

Ikke dermed sagt at Suarez ikke var delaktig i kampen: spissen var den som skaffet straffesparket som sørget for at Liverpool i det minste fikk med seg ett poeng, etter at Aston Villa hadde sjokkert vertene i den første omgangen på Anfield.

- Vi var ikke i nærheten
- De fortjente et poeng. Vi var ikke i nærheten av gode nok i første omgang, sier Steven Gerrard, som sikret Liverpools ene poeng fra straffemerket, ifølge BBC etter kampen.

- Vi viste god karakter ved å komme tilbake. Poengdeling var antakelig et rettferdig resultat, mener Liverpool-kapteinen.

Aston Villa så ut til å gå til pause med 2-0-ledelse, men en overtidsscoring av Daniel Sturridge sendte Liverpool inn i kampen igjen.

Villa-manager Paul Lambert hevder imidlertid at den sene scoringen ikke gjorde hans gutter nervøse.

- Egentlig ikke, for vi visste om trusselen. Christian Benteke var tilbake på sitt beste, Ryan Bertrand var outstanding og Ron Vlaar var fantastisk, sier Villa-manageren.

Rett i angrep
Bare én seier på de siste åtte kampene var beholdningen for Aston Villa før lørdagens match, men gjestene gikk ut på banen uten synlige tegn på respekt for de langt mer seiersvante vertene.

Allerede etter ett minutt hadde Gabriel Agbonlahor misbrukt en kjempesjanse for Aston Villa, og midtveis i omgangen fikk Ciaran Clark stå helt upresset på et hjørnespark. Midtstopperens heading gikk imidlertid i stolpen, men bare minuttet senere fikk Aston Villa lønn for strevet.

På en av mange kontringer ble Agbonlahor spilt gjennom på venstrekanten. Angriperen ventet med å slå inn, rundlurte Kolo Touré, og fant deretter Andreas Weimann som hadde kommet styrtende inn i feltet fra motsatt kant. En tå på ballen var nok til å styre den inn, og bortelaget hadde tatt en fortjent ledelse.

Kommunikasjonssvikt
Fram til målet var det Aston Villa som hadde kjørt kampen, og dette forandret seg ikke etter scoringen heller.

Og i det 37. spilleminutt var det klart for et nytt sjokk for den frammøtte hjemmefansen på Anfield.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Denne gangen var det på høyrekanten at Gabriel Agbonlahor lekte seg før han slo inn. Både Martin Skrtel og keeper Simon Mignolet gikk etter ballen, og ødela dermed for hverandre. Bak dem sto Christian Benteke parat, og dunket inn 2-0-scoringen.

På dette tidspunktet var det antakelig mange Liverpool-fans som mintes fjorårets tilsvarende oppgjør med gru. Den gangen ledet Aston Villa 2-0 ved pause, etter scoringer av - ja, nettopp Benteke og Weimann, og oppgjøret endte til slutt med 3-1-seier til bortelaget.

Nytt håp på overtid
Men Liverpool ville ikke gi opp, og to minutter på overtid kom den forløsende reduseringen.

Jordan Henderson vartet opp med en herlig hælflikk som fant Daniel Sturridge, og spissen satte ballen lekent i målet med en chip over Villa-keeper Brad Guzan.

Bare noen minutter ut i andre omgang måtte Gabriel Agbonlahor kaste inn håndkleet, etter en skade som tilretteleggeren hadde pådratt seg i første omgang, og Villa-fansen fikk bange anelser om at det kunne bli vanskelig å holde på ledelsen.

Og det tok ikke mer enn tre minutter før lagene var like langt.

Suarez skaffet straffe
Steven Gerrard sendte en eksemplarisk pasning i retning av Luis Suarez, som tok ballen med seg inn i 16-meteren. Keeper Guzan kom ut, var borti Suarez med en hanske, og dommer Jon Moss hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket.

- En klar straffe, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampen, ifølge BBC.

Fra elleve meter var Gerrard trygg som banken, og stillingen var 2-2.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

At kampen ikke fikk flere scoringer, betydde ikke at den ikke var underholdende.

Begge lag sendte spillerne i angrep, men klarte altså ikke å omsette skuddforsøk og halvsjanser til tellende mål.

Nærmest var Luis Suarez tolv minutter før slutt, men frisparket fra omtrent 30 meter snek seg på utsiden av nærmeste kryss.

Med 2-2 og ett poeng er Liverpool nummer fire på Premier League-tabellen, men kan bli passert av rivalene Everton som møter West Bromwich på mandag. Aston Villa er plassert på tiendeplass, men avstanden ned til nedrykksstreken er ikke på mer enn seks poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere