*Nettavisen* Sport.

Dette har Johaug aldri gjort før

Foto: Scanpix / AP Photo / LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Mens Marit Bjørgen slet med VM-bakrus, spurtet Therese Johaug inn sin første verdenscupseier.

12.03.11 17:17

Marit Bjørgen kom til Lahti som fersk VM-dronning. Det er ikke nødvendigvis lett å motivere seg til et vanlig verdenscuplangrenn så kort tid etter alle de flotte opplevelsene i Holmenkollen, men én gulrot kunne i alle fall Rognes-heltinnen jage: Bjørn Dæhlies rekord på 46 verdenscupseirer.

Bjørgen kom til Lahti med 44.

Johaug vs. Kowalczyk
Det ble likevel tidlig klart at hun ikke var i stand til å kjempe om seieren på lørdagens 10 kilometer fellesstart i Lahti.

I stedet fortsatte Therese Johaug oppturen fra 30-kilometeren i Holmenkollen, da hun slo knockout på konkurrentene og ble verdensmester.

10-kilometeren i Lahti endte som en duell mellom Johaug og Justyna Kowalczyk. Den lille jenta fra Dalsbygda forsøkte å rykke fra sin polske konkurrent i de siste bakkene før mål, vel vitende om at hun normalt ikke klarer å slå Kowalczyk i en spurt.

Sensasjonell spurtseier
Dessverre klarte ikke Johaug å rykke fra. Det endte i stedet med nettopp det hun ville unngå; en spurtduell.

Johaug ga imidlertid ikke opp. Hun kjempet og kjempet og ga absolutt alt hun hadde i spurten, og snek seg så vidt foran Justyna Kowalczyk.

- Godt å vise at også jeg kan spurte! Tidligere har det vært sånn at «alle» bare har slått fast at jeg blir nummer to og tre hvis vi kommer flere likt inn på oppløpet. Da mister man litt troen på seg selv. Å bevise at jeg kan vinne en spurt var det største for meg i dag, sier Johaug til VG Nett.

Arianna Follis ble nummer tre, mens Marit Bjørgen spurtet fra Charlotte Kalla og tok fjerdeplassen.

Seks blant de 15 beste
Vibeke Skofterud ble nummer ni og Marthe Kristoffersen nummer ti, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på 13.-plass og Marte Elden på 15.-plass.

Norge hadde altså seks jenter blant de 15 beste.

Juniorene Heidi Weng og Astrid Øyre Slind endte på henholdsvis 19.- og 27.-plass. Britt Ingunn Nydal ble nummer 36 og Ingvild Flugstad Østberg nummer 51.

Kristin Størmer Steira står over helgens aktiviteter i Lahti.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag