*Nettavisen* Sport.

Dette hockeyspillet må du prøve

Ishockey er ikke Norges største sport, men det har det beste sportsspillet på markedet. Se hvorfor.

19.09.08 11:38

(Spillmagasinet): EA Sports er en morsom liten industriell maskin. År etter år gir de ut nye versjoner av sine sportsspill. Vi har allerede anmeldt årets versjon av «Tiger Woods» mens vi venter på «FIFA 09».

Anmeldelse av den idretten som er aller minst i Norge av EAs idretter, amerikansk fotball («Madden»), er på vei (hint: Liker du amerikansk fotball, eller spill basert på det kan du kjøpe spillet med en gang).

Alt dette er en lang introduksjon til «NHL 09». I 2007 revolusjonerte EA Sports kontrollen på ishockeyspillet sitt og i fjor kom en ny skøyteteknologi. Det vi klaget på i fjor var at spillmodusene ikke var gode nok og at spillet ikke var morsomt nok. Sagt på en annen måte: Det var alt for sjeldent at vi hoppet i stolen over egne scoringer og lo for oss selv.

Bli en proff

Slik er det ikke med «NHL 09», og grunnen er det nye spillmoduset Be a Pro, et spillmodus man har sett i «FIFA» med stor suksess. Nå er den her i hockeyversjonen, og har aldri vært bedre.

EA presenterer nyhetene i «NHL 09»
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
video_embed(11036,1);

Se flere spillvideoer her

For deg som ikke helt kjenner til funksjonen så er dette en spillmodus hvor du kun spiller én spiller. Du starter som en nykommer som må kjempe seg oppover og spilleren utvikles ved hjelp av såkalte Experience Points.

I fotball er du selvfølgelig i startelleveren, men siden fotball foregår på en stor matte er det mange ganger du har lite å gjøre. Slik er det selvfølgelig ikke i hockey. Her er du med i spillet absolutt hele tiden. Sånn bortsett fra de gangene når du blir byttet ut, for det skjer selvfølgelig. Hvis du ikke velger målvakt så er du medlem av en av rekkene. Når din rekke er på isen så spiller du, men når de andre rekkene spiller så spiller du ikke.

I starten er dette en av de dårligere linjene, og du må kjempe deg opp til førstelinjen på rekruttlaget før du eventuelt kommer på a-laget. Realistisk og fint. I tillegg har du et strategisk element i når du skal hoppe inn på banen. Litt dumt å gjøre det akkurat i det motstanderne angriper for eksempel (tro oss, vi har gjort den tabben).

Kunne vært enda bedre

En annen modus, EA Sports Hockey League, lar deg ta over en spiller på et lag hvor alle de andre spillerne også er mennesker. Ja, vi har ikke engang prøvd modusen mer enn i noen få timer og vet at dette kan spise opp mer tid enn et middels MMORPG (dvs. spill som «Age of Conan» og «World of Warcraft»).

Dynasty-modusen, det vil si managermodusen, er omtrent som i fjor. Som i fjor mener vi også at denne kunne vært litt bedre. Den mangler litt dybde og på grunn av menysystemet som ikke er forandret fra 08 er det litt for vanskelig å ha totaloversikt.

Grafikk og lyd er omtrent som i fjor, med litt nyheter. Selvfølgelig er dette bra, men vi savner fortsatt litt mer TV-følelse over det hele. Vi vet de kan, siden de har gjort det med «Tiger Woods». Så akkurat det venter vi på. Når «TV Sports Basketball» klarte det en gang i tiden, så ...

Men, uansett hvordan du vrir på det, «NHL 09» er et av de aller beste sportsspillene noensinne. Om ikke det aller beste. Og det kommer fra en fyr som ikke liker hockey.

877

Tilbud fra Nettavisen: Prøv 350 PC-spill i fem dager for fem kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.