RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

Dette innebærer Northugs nye avtale

Sist oppdatert:
Må legge bort egne sponsorer store deler av vintersesongen.

Onsdag ble det klart at Petter Northug og Norges Skiforbund hadde blitt enig om en avtale som gjør at langrennsløperen igjen kan representere Norge.

Northug har signert representasjonsavtalen og vil dermed kunne gå både verdenscupen, OL i Sotsji og Tour de Ski med flagget på brystet.

Den største utfordringen med tanke på å få til en slik avtale har vært sponsorene. For mens skiforbundet sponses av Spar-gruppen, har Northug en privat sponsor i Coop.

Dette er som kjent to bedrifter som er i konkurranse på markedet.

- Akseptert ordning
Stein Opsal, generalsekretær i skiforbundet, opplyser til Nettavisen at denne konflikten nå har blitt løst, og at Northug vil få enkelte perioder hvor han har muligheten til å profilere sine personlige sponsorer og samarbiedspartnere.

- Det er dette som har vært utfordringen og som har tatt tid. Vi har et ønske om å ha med Petter, og alle de beste, men vi vil selvsagt også beskytte de interessene som våre sponsorer har, samtidig som vi ivaretar Petters interesser. Det er en fin balansegang der, men nå har vi fått til en ordning som våre sponsorer aksepterer, sier han til Nettavisen.

- Avtalen går ut på at Petter skal være en del av landslaget, men han får visse friperioder, der han trer ut av den representasjonsavtalen vi nå ha inngått, sier Opsal.

Det betyr at Northug altså kun kan profilere Coop og andre sponsorer i disse friperiodene. Northugs sponsorer og partnere kan også kun fronte utøveren i disse periodene.

- Ja, det stemmer at det blir noen «vinduer» Northug har ytret et ønske om å satse litt annerledes denne sesongen. Han vil blant annet delta i et par turrenn og han har ønsket litt fri rundt NM-tider i januar. I disse periodene trer han ut av representasjonsavtalen og kan bruke sine egne sponsorer, sier generalsekretæren.

En del av landslaget
- Så han kan kun bruke deres sponsorer når han er med landslaget?

- Overalt når han går internasjonale renn, har han med fullt støtteapparat og stiller på lik linje med de andre. I OL er det egne regler for sponsorer, men i verdenscupen og Tour de Ski må han følge våre regler, sier Opsal til Nettavisen.

- Hva med Coop-reklamene som nå ruller over TV-skjermen?

- Slike ting vil følge de samme periodene som jeg allerede har vært inne på. Coop kan kun profilere Petter de periodene han står utenfor landslaget, sier Opsal.

- Er det noe annet i avtalen som er viktig å trekke fram?

- Nei, det er dette med markedsrettigheter som er spesielt. Resten av avtalen er en generell avtale som gjelder for alle som er en del av Norges Skiforbund. Med det er altså et eget vedlegg når det gjelder Petter på dette med sponsorer som er spesielt. Det regulerer samarbeidet med tanke på sponsorer, sier Opsal.

Skiforbundets generalsekretær er svært fornøyd med å ha fått Northug med på laget - igjen.

- Vi har et klart ønske om at de beste skal være med. Vi har ønsket en løsning, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere