Etter at «de røde djevlene» ble beseiret av Liverpool på ydmykende vis på tirsdag, var Rangnick ikke nådig med eget mannskap. På bakgrunn av flere faktorer, sa Rangnick at klubben kommer til å måtte hente «seks, syv, åtte, kanskje ti nye spillere».

– Vi må akseptere at de er seks år foran oss. Da Jürgen Klopp kom endret de klubben og løftet ikke bare laget til et nytt nivå, men også klubben og byen. Det er det vi må gjøre i de neste overgangsvinduene, sa Rangnick etter kampen.

LES OGSÅ: Oppgitt over United-stjerner etter ydmykelsen på Anfield: - Spilte som et barn

- Det er urealistisk å skulle erstatte et halvt lag

Journalist i United.no, Eivind Holth, mener at Rangnicks uttalelser minner mye om det tidligere United-manager Ole Gunnar Solskjær sa etter sitt 4-0 tap mot Everton for tre år siden. Da sa Solskjær «jeg skal oppleve suksess her, og det er spillere som ikke kommer til å være en del av det».

- At United skal starte på nytt igjen er et godt bilde på hvor klubben står. Håpet var at når Solskjær gikk så hadde klubben et bedre utgangspunkt enn da han kom, med det har vist seg at slik er det ikke, sier Holth til Nettavisen.

Holth forteller at han forstår hvor Rangnicks tall kommer fra. Da med tanke på en skadeplaget Raphaël Varane, Harry Maguire som ofte er involvert i baklengsmål, Marcus Rashford som er ute av form, en aldrende Cristiano Ronaldo, og Mason Greenwood som er under politietterforskning.

- Det finnes ikke en posisjon hvor de ikke har problemer, men det er urealistisk å skulle erstatte et halvt lag på en sommer.

Om usikkerheten ikke var stor nok i United-leieren, så har Paul Pogba, Juan Mata, Jesse Lingard og Edinson Cavani kontrakter som går ut til sommeren. Dette betyr at disse spillerne kan gå gratis til andre klubber den 1.juli.

Mener United vil slite økonomisk

Holth mener at kabalen ikke går opp uten at United får på plass en midtbanespiller. Holth peker på at Glazer-familen, som eier Manchester United, ikke har for vane å tildele klubben mer enn 2,3 milliarder kroner til overganger.

- Declan Rice var førstevalget til Solskjær, og er en mann som mange følger tett. Hvis han er førstevalget nå, så har David Moyes sagt at han koster 1,7 milliarder kroner. Hvor mye er Glazers villige til å betale? Dersom du skal erstatte Ronaldo må du antakelig betale mer enn 600 millioner.

Likevel mener Holth at United bør prioritere en defensiv midtbanespiller, da de har slitt i denne posisjonen i flere år. Han sier at ingenting hadde gledet han mer enn om United finner en midtbanespiller som enda ikke har tatt det siste steget, men som om et par år kan blomstre. I den kategorien er Monacos Aurélien Tchouaméni et navn som stadig dukker opp i forbindelse med United.

Nettavisen møtte Aurélien Tchouaméni tidligere denne sesongen. Dette hadde han å si om alle spekulasjonene:


Ajax-manager Erik ten Hag har i lengre tid vært den heteste kandidaten til å ta over sjefsstolen i Manchester United. Kommentator i Viaplay, Paul Thomas Clay, som følger den nederlandske Æresdivisjonen tett, støtter at United trenger å forsterke midtbanen sin. Han sier til Nettavisen at han ikke tror Scott McTominay er god nok med ball i beina til å spille i ten Hags system, mens Fred og Bruno Fernandes kan passe inn.

- Det kommer til å bli veldig dyrt. United må også betale en ekstraskatt fordi alle vet at de er en av verdens rikeste klubber, og er desperate - det er et forferdelig utgangspunkt for forhandlinger.

Dette er Aurélien Tchouaméni:

Ten Hag må ha andre typer

En ansettelse av ten Hag vil naturlig nok påvirke klubbens aktivitet på overgangsmarkedet.

- Ten Hag må lage en prioriteringsliste, for å hente og selge ti spillere har de verken tid eller penger til - det må skje over flere overgangsvinduer, sier Clay.

Clay forteller videre at verken Aaron Wan-Bissaka eller Luke Shaw passer ten Hags spillestil, og i alle fall ikke Harry Maguire. Fremtiden til Alex Telles, Diogo Dalot og Raphaël Varane kan derimot være sikrere.

LES OGSÅ: Kommer med detaljer om ten Hag-intervju: - Fløy til Manchester i sjokk

- Ten Hags stoppere er ganske delaktige i det oppbyggende spillet og kunne nesten figurert på defensiv midtbane. Med ten Hags fotball er ikke stopperne avhengige av fysikk på den vanlige måten. Ajax sitt stopperpar er veldig ballsikkert, med en snitthøyde på bare rundt 1,80. Det er ikke mange i dagens United-forsvar som passer den profilen.

Ajaxs unge midtstopper Jurrien Timber, som også kan operere på begge backene, har i lengre tid vært dratt opp som en spiller som kan slå følge med ten Hag til Manchester United. Clay anslår at prisen til nederlenderen vil være på rundt 570 millioner kroner.

En annen Ajax-spiller som skal være aktuell for Manchester United er den brasilianske kantspilleren Antony.

- Antony kan tilføre United noe annet. Ajax spiller ofte med backer som overlapper, og der er Antony god på å trekke inn og kombinere, sier Clay.

Slutten for Maguire og Ronaldo?

Clay tviler på at det blir enkelt å få solgt Maguire, da Manchester United nok ønsker å få tilbake noen av de 830 millioner kronene de brukte på spilleren.

- Før noen signeres må ten Hag ta noen tøffe valg med Pogba, Maguire og Ronaldo. Skal han signere en ny stopper bør det være slutten for Maguire. Det gir ikke mening å signere enda en stopper som skal spille nå og da, slik som Victor Lindelöf, sier Holth.

Både Holth og Clay trekker frem spissen Darwin Núñez som et aktuelt alternativ for Manchester United. Spilleren har den siste tiden vært ryktet til både Old Trafford og en rekke andre storstuer i Europa.

- Núñez koster sikkert mellom 700 og 800 millioner kroner. Kanskje de kan få han og Rice, men er det nok? Mot Liverpool så man Dalot og Wan-Bissaka slite livet av seg. I tillegg kommer problemene rundt nevnte Maguire, Rashford og Greenwood, sier Holth.

- Núñez er en fantastisk spiller og avslutter, som har scoret mange mål for et egentlig ganske svakt Benfica-lag. Det viser at han også kan bære laget i tunge stunder. Núñez er en ung og hardtarbeidende uruguayaner, og en helt åpenbar kandidat. United får ikke Dušan Vlahović, Kylian Mbappé eller Erling Haaland, så da er det få toppklasse-niere igjen, sier Clay.

Clay legger til at ten Hag nødvendigvis ikke må være like aktiv på overgangsmarkedet som alle forventer.

- Han er en manager som i stor grad har fått mer ut av spillerne enn sine foregående managere, og som har brukt spillerne som allerede har vært i klubbene han har kommet til. Han fikk både Dušan Tadić og Sébastien Haller til å se ut som langt bedre spillere enn hva de var i Premier League.

- De må slutte å hente aldrende stjerner

Clay sier at Bayern Münchens Robert Lewandowski sikkert kan være en kandidat for United, men at dersom de skal bygge noe nytt, trenger de å endre strategien.

- De kan ikke fortsette å hente aldrende stjerner som skal ha sin siste kontrakt. Det må de slutte med dersom de skal bygge et topplag som varer, da må de bygge fra grunnen av slik som Liverpool har gjort de siste årene. De må finne de typene som Sadio Mané var, som er unge og mulig å forme. De kan ikke kjøpe en ny Zlatan Ibrahimović eller Ronaldo.

LES OGSÅ: Disse spillerne kan gå gratis i sommer

- Holth, i hvor stor grad kan ledelsen skyldes for problemene med spillerlogistikken?

- Manager-debatten har kulminert til en debatt rundt strukturen i Manchester United. Det skjer to år etter at de tok grepet som alle maste om, nemlig å ansette John Murtough som fotballdirektør og Darren Fletcher som teknisk direktør. Det har også skjedd en del endringer internt i ledelsen, blant annet med at Ed Woodward er borte. Nå er det ikke så mye mer å gjøre, de har spilt kortene sine.

- Det er klubbledelsen som sitter med ansvaret, men vi klør oss fortsatt i hodet over hva som skjer. Det beste eksemplet et ansettelsen av Rangnick. Det ga mening i desember, siden han skulle vise Manchester United hvordan ting skal gjøres, og dermed selvfølgelig involveres i managerjakten. Nå har Rangnick sagt gjentatte ganger at han ikke har vært med i prosessen med ansettelsen av en ny manager. Da minner dette mer om en konsulenttittel som Rangnick bare har på papiret. De siste ti årene har det vært en ødeleggende maktkamp internt i United. Det er umulig å ikke peke på ledelsen. Det er de, og ikke Solskjær, Rangnick eller Ten Hag, som sitter med ansvaret om ting går galt.

Tirsdag kom nyheten om at Manchester Uniteds sjefsspeider Jim Lawlor, og leder for global speiding Marcel Bout, gir seg i klubben. Lawlor slutter etter 16 år i klubben, mens Bout har vært ansatt i åtte år.