De norske U21-guttene er fortsatt ikke klare for semifinale i EM i Israel, men mye skal gå galt for at et avansement ikke skal sikres.

Israel må i så fall slå England med store sifre på tirsdag, mens Norge samtidig må gå på et stortap for Italia - ettersom de norske guttene har seks måls margin på israelerne i målforskjellen.

Vel, dersom det virkelig blir semifinalespill på våre unge menn, er det Spania eller Nederland som venter.

Spansk sliteseier
Nederlenderne feide nemlig Russland av banen med 5-1 på søndag, mens Spania slo Tyskland 1-0 i en underholdende kamp senere på kvelden.

Det betyr at Nederland topper gruppa med seks poeng, mens Spania følger med like mange poeng, men svakere målforskjell. Tyskland og Russland er ute av moroa.

Om Nederland holder Spania til uavgjort i siste gruppespillskamp, betyr det at laget vinner gruppa - og høyest sannsynlig møter Norge i semifinalen, med mindre Norge skulle slå Italia på tirsdag og vinne sin gruppe.

- Fordel å slippe Spania
Det kan passe de norske guttene godt. De er i hvert fall klare på hvilket lag de ikke vil møte i en eventuell semifinale.

- Jeg tror Spania er det beste laget og det landet som passer oss dårligst. Nederland passer oss nok bedre, sier Markus Henriksen til NTB på søndag.

Jo Inge Berget er enig.

- Det er nok en fordel å slippe Spania i en semifinale. Vi husker kampen mot Spania tidligere i år. De var veldig gode, sier han.

Norges U21-landslag møtte både Spania og Nederland i testkamper i mars. Det endte med 2-5-tap for Spania, og 1-4-tap for Nederland.

Avgjorde rett før slutt
Spanias seier over Tyskland ble sikret bare fire minutter før full tid, da innbytteren Alvaro Morata fra Real Madrid driblet seg løs ved dødlinja og satte ballen mellom beina på Tyskland-keeper Bernd Leno.

Samme mann kom for øvrig inn som innbytter og scoret målet i 1-0-seieren over Russland i første kamp.

Nederland brukte 39 minutter på å score deres første mål mot Russland. Men da sistnevntes Nikita Chicherin fikk direkte rødt kort etter 50 minutter var løpet i realiteten kjørt, og Nederland scoret fire ganger i løpet av den siste halvtimen.

MER FRA NETTAVISEN: