*Nettavisen* Sport.

Dette kan bli Northugs nye sponsor

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

- Vi har blitt kontaktet av Northug.

16.05.13 08:23

Handelskjeden Coop bekreftet onsdag kveld at selskapet skal forhandle med langrennsstjernen Petter Northug om en samarbeidsavtale, melder VG.

Northug fortalte onsdag at han går ut av landslaget og kjører sitt eget opplegg inn mot OL-sesongen.

- Jeg har i kveld blitt kontaktet av Northugs team. Og Coop viderefører samtalene med Northug med sikte på å få i stand en mulig avtale. Det er et mål for oss å få ham inn i vårt fellesskap, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Handel Norge til VG.

- Dialog
Northug ville ikke fortelle om hvilke sponsorer som var aktuelle for hans nye, private satsing.

Are Langås i selskapet Nye Høyder, som hjelper Northug med organiseringen av den nye satsingen, sier det er flere aktuelle sponsorer.

- Ja, vi har dialog med eksisterende og potensielle sponsorer. Også er det selvfølgelig veldig interessant å prate med Coop, sier Langås.

Sist uke ble det kjent at selskapet var villig til å legge et tosifret millionbeløp på bordet for å få til en avtale med Northug. Ifølge TV 2 skal det være snakk om 15 millioner kroner årlig.

Motivasjon
På onsdagens pressekonferanse begrunnet Northug valget sitt med blant annet jakten på motivasjon. 27-åringen ønsker også å styre hverdagen sin mer selv.

- Motivasjon er det aller viktigste om man skal levere på høyt nivå, Jeg har vært mange år på lag, og nå ønsker jeg å gå litt nye veier og prøve noe nytt. Det er viktig for meg hele tiden å finne ny motivasjon, og det tror jeg at jeg skal klare nå, sa Northug.

Langrennssjef Åge Skinstad beklaget Northugs valg om å droppe landslaget. Han ønsker stjerneløperen tilbake på landslaget hvis han skulle ønske det.

- Jeg synes dette er synd. Jeg håpet at Petter skulle fortsette å være en del av landslaget denne sesongen. Samtidig lytter jeg til det Petter sier om grunnen til valget. Jeg er også veldig glad for at vi har felles målsetting, nemlig OL i Sotsji, Tour de Ski og verdenscupen. Det viktigste er at Petter er i knallform når sesongen begynner, sa han.

Når Northug ikke lenger skal være en del av landslaget, mister han også tilgang til all støtte hos Norges Skiforbund og Olympiatoppen. Det betyr at han blant annet må skaffe seg sitt eget medisinske støtteapparat og smører. Under verdenscuprenn og OL vil han få samme støtte som landslagsløperne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.