Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan bli USAs neste sykkelstjerne

24-åringen vil kjempe mot klatrerne i Tour de France.

For norske sykkelfans er det ikke sikkert at navnet Andrew Talansky vekker så mange assosiasjoner.

Men amerikaneren er en av sykkelsportens aller mest talentfulle sammenlagtryttere. En 7.plass sammenlagt i Vuelta a España som 23-åring, er det ingen som kimser av.

Garmin-rytteren har lenge vært en av Jonathan Vaughters’ kjæledegger, men det har ikke blitt så mange triumfer for den klatre- og temposterke 24-åringen.

Mental endring
I sitt tredje år som proff, ønsker Talansky nå å endre på det.

- Jeg drar til hvert ritt med en annen tankegang i år, sier Talansky til VeloNews.

- Jeg vil ikke bare kjøre for å kjøre. Jeg vil kjøre for resultater. Hvis man bare kjører for å kjøre, er det lett å være fornøyd med en 10.plass. Når man ønsker å vinne, må man komme til rittene med en annen holdning.

I løpet av sine to år som Garmin-rytter, har Talansky én fattig triumf. Det er sammenlagtseieren i knallharde Tour de l’Ain, fra i fjor sommer. Det kan fort ha vært et vendepunkt i ungguttens karriere.

- Å vinne Tour de l’Ain var stort. Forskjellen på å vinne et ritt og være en av de to andre på podiet, er massiv. Den forskjellen er noen ganger mental. I år vil jeg fokusere på å vinne. Det betyr ikke at jeg kommer til å vinne alle rittene, men jeg skal gå inn med tankegangen om å vinne.

Med en 7.plass fra fjorårets knalltøffe vuelta, er det liten tvil om at Talansky kan bli å se langt fremme i treukersrittene i mange år fremover.

Tour de France i fokus
Med to vueltaer under beltet, kan det fort blir en debut i Tour de France i år. Da kan han også bli Garmins kaptein, selv om han inntil videre bare er fornøyd dersom han blir tatt ut.

- Året er bygget rundt touren. I fjor var det en sjanse etter Romandie (der han ble nummer to sammenlagt). Det hjalp ikke å bli syk i California. Jeg ville ikke ha følt meg sikker dersom jeg hadde kjørt touren i fjor. I år ønsker de meg der fra starten av sesongen, og det gir meg ro. Jeg kan fokusere på rittet, istedenfor å stresse med å prøve å komme med. Jeg kjører bedre når det er slik.

Hvordan Talansky kan gjøre det i Tour de France er fortsatt umulig å vite. Men amerikaneren kan fort bli den neste store sammenlagtkanonen fra USA, noe de sårt trenger etter dopingskandalene rundt de gamle heltene.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken