Det drar seg for alvor til foran sykkel-VM i Melbourne. Midt i stormen står – som alltid – Italias landslagssjef, Paolo Bettini.

Tidligere storsprinter Mario Cipollini er ikke like skråsikker som landslagssjefen på at gullet blir med hjem på flyet til Italia.

Les også: Her er Bettinis soldater

Den 43 år gamle playboyen er sterkt kritisk til laguttaket.

- Jeg er ikke ute etter å kritisere Bettini fordi jeg mener han er en dyktig landslagssjef og den rette arvtakeren etter Franco Ballerini. Men når jeg ser på laget han har tatt ut, ser de mer ut som folk han kjenner godt, enn ryttere som er i form og best egnet til løypa i Melbourne, sier Cipollini til cyclingnews.com.

Bruseghin får gjennomgå
Cipollini setter spørsmålstegn ved Marzio Bruseghins kandidatur.

- Jeg er ikke sikker på om Marzio er i godt nok slag til å kjøre i front av feltet i de tre siste rundene, slik han har gjort i de foregående mesterskapene, innleder han.

Så drar mannen med flest etappeseirer i Giro d’Italia en parallell til fotballens verden og tidligere landslagssjef Marcello Lippi.

- Troppen ser ut som laget Marcello Lippi tok ut foran VM i Sør-Afrika. Han gikk for eldre spillere, og utelot yngre spillere som kunne gitt ham problemer. Dette var en av årsakene til Italias dårlige mesterskap, mener Cipollini.

- Den enkle løsningen
Og igjen er det Bruseghin som får unngjelde. Han blir sammenlignet med stopperlegenden Fabio Cannavaro. En mann som førte Italia til VM-gull i 2006 – da han spilte for Real Madrid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nå synger 37-åringen imidlertid på det siste verset i Al-Ahli Dubai og var i tillegg blant dem som fikk mest kjeft da Italia røk ut av sommerens VM etter gruppespillet.

- Jeg håper bare at det ikke går den samme veien i Australia. Marzio kan fort bli som Fabio Cannavaro på det italienske laget, som hadde et mareritt under VM fordi han ikke lenger holdt nivået. Og hva har egentlig Andrea Tonti prestert denne sesongen?

- Han er en fin fyr, men er han blant nasjonens sterkeste ryttere? Jeg stiller meg tvilende til det. Paolo har valgt den letteste løsningen, mens Alfredo Martini i sin tid lyktes med å få Francesco Moser og Beppe Saronni til å samarbeide og vinne tittelen.

Se opp for Freire!
Cipollini har faktisk vunnet VM, han også. Det skjedde i 2002, da han blant annet satte Robbie McEwen og Erik Zabel på plass.

- VM-løp er veldig spesielle, men jeg tror ikke Italia har de beste sjansene i år.

I stedet lanserer han Oscar Freire og Philippe Gilbert som de største favorittene.

- Jeg er sikker på at Mark Cavendish drar dit for å vinne, og jeg mener Bettini burde ha spart en plass til en sprinter også. Daniele Benatti så ut til å være i god form under vueltaen. Han burde vært på det italienske laget.

- Jeg håper Pozzato, Visconti eller Nibali kan trå til og vinne trofeet, men selv hadde jeg satt pengen på Freire eller Gilbert. Freire gjemte seg under vueltaen, og da er han på sitt farligste. Når han gjemmer seg slik, betyr det at han bygger opp form og har alvorlige planer foran sesongens store mål. Gilbert ser sterk ut og har allerede bevist at han kan avgjøre store ritt ved å angripe sprinterne, avslutter Cipollini.

Er du enig med Cipollini? Burde Bettini tatt med seg en ren sprinter? Delta i debatten under!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!