*Nettavisen* Sport.

Dette kan forlenge Northugs karriere

Foto: Vegard Grøtt (Scanpix)

Ny Tour de Ski til Norge.

09.01.13 09:21

FIS ønsker å etablere en ny tour for langrennsløperne i mesterskapsfrie 2016. Den kan havne i Norge og Sverige.

Touren skal foregå i tidsrommet der det vanligvis er VM eller OL, og målet er at konkurransen skal bli sesongens store høydepunkt, skriver Adresseavisen. Avgjørelsen om hvem som får arrangere touren blir tatt av Det internasjonale skiforbundet (FIS) i juni.

Vegard Ulvang, leder av langrennskomiteen i FIS, forteller at den foreløpige norsk-svenske ideen går ut på å innlede touren i Östersund, fortsette i Åre, deretter i Meråker og avslutte i Trondheim.

Petter Northug, som avsluttet årets Tour de Ski med 4.-plass søndag, er svært positiv til ideen.

- Hvis touren kommer inn i verdenscupsirkuset, kan det bli en «kjempehappening» i Trøndelag og Midt-Skandinavia. For skisporten i Norge og Trøndelag hadde det vært perfekt, for det skaper stor interesse, sier Northug til Adresseavisen.

Northug, som i februar 2016 vil være 30 år, legger til at en tour med avslutning i Trondheim kan bli avgjørende for om han velger å fortsette karrieren etter Sotsji-OL i 2014 og Falun-VM i 2015.

- Det er absolutt noe som kan trigge meg. På den tida og i den alderen jeg er i da, kan det nesten vær avgjørende for om jeg går på ett eller to år til, sier han.

Trolig må Norge og Sverige kjempe mot Russland og Canada om langrennssportens nye konkurranse. Touren vil ikke få mesterskapsstatus i 2016, men det kan bli aktuelt fra 2020, ifølge Adresseavisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.