RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kei Nishikori vil fronte asiatisk tennisløft.
Kei Nishikori vil fronte asiatisk tennisløft. Foto: Mike Groll (Ap)

Dette kan gi en tennissuksess

Kei Nishikori vil fronte asiatisk tennisløft.

Japaneren Kei Nishikori spiller mandag som første asiatiske mann en Grand Slam-finale i tennis. 24-åringens trener håper han blir den første i en lang rekke.

Mandagens finale i US Open blir spesiell av flere grunner. Blant annet er det den første Grand Slam-finalen uten enten Novak Djokovic, Roger Federer eller Rafael Nadal siden Australian Open i 2005.

Både Djokovic og Federer måtte overraskende takke for seg i semifinalen i New York i helgen. Nishikori klyper seg stadig i armen etter å ha beseiret verdensener og 2011-mester Djokovic.

- Jeg er litt overrasket over at jeg skal spille finalen, sier japaneren som tidligere har en kvartfinale i Australian Open (2012) som beste Grand Slam-resultat.

Tidligere i turneringen slo han ut femteseedede Milos Raonic og tredjeseedede Stanislas Wawrinka.

Nesten ute

Nishikoris bråsuksess har kommet til tross for at han måtte stå over den siste oppkjøringsturneringen for å fjerne en cyste i tåen. Den smertefulle skaden gjorde nesten at han måte bryte US Open i tillegg.

- Jeg begynte å spille bare noen dager før turneringen. Jeg var ikke engang sikker på om jeg skulle dra til New York, så jeg forventet egentlig ingenting, sier den 10.-seedede overraskelsesmannen.

Bonus

Trener Michael Chang, som selv har vunnet en av de fire store turneringene, Roland-Garros i 1989, mener en tittel for Nishikori kan gi samme effekt for asiatisk tennissport som Li Nas gjennombrudd i den franske turneringen i 2011.

- Dette året har virkelig vært et gjennombruddsår for Kei. Jeg blir ikke overrasket om det får asiatisk tennis til å skyte fart, særlig på herresiden.

- Det kommer til å gi dem mye selvtillit til å gå ut og spille. Et godt eksempel er hva Serena og Venus Williams har gjort for unge, amerikanske kvinner, sier Chang.

Overtak

Om statistikken holder seg ved like, er Nishikori favoritt i finalen mot kroaten Marin Cilic, som starter mandag kveld norsk tid. Av sju innbyrdes oppgjør har japaneren vunnet fem, inkludert begge møtene mellom spillerne i år.

I US Open har de hver sin innbyrdes seier.

- Han har spilt virkelig bra. Veldig rask og aggressiv tennis. Jeg vet at han er blitt sterkere, sier Nishikori.

Cilic måtte stå over US Open i fjor på grunn av en dopingdom, men i år har han imponert stort. Særlig ved å slå legenden Federer i strake sett.

- Kei treffer ballen svært godt fra baksiden av banen. Jeg tror jeg kommer til å fokusere på mitt spill, bryte rytmen hans og prøve å serve bra, sier den 14.-seedede kroaten. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere