*Nettavisen* Sport.

Dette kan ødelegge for Ronaldo

Foto: Jasper Juinen / Getty Images

United-heltene spår en tøff dag på jobben for superstjernen.

12.02.13 13:02

Onsdagens Champions League-kamp mellom Real Madrid og Manchester United vil være ekstra spesiell for én mann - Cristiano Ronaldo. Ferdinand sier til Telegraph at mange følelser vil kunne påvirke portugiseren.

- Det blir åpenbart en emosjonell kveld for Ronaldo. Vi får håpe følelsene tar overhånd, sier stopperkjempen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mike Egerton / Pa Photos

- Kan bli vanskelig
Også tidligere forsvarskjempe i United, Gary Neville, setter fokuset på følelsene til mannen som kostet 830 millioner kroner. Ronaldo har scoret 182 mål på 179 kamper i Real Madrid, men også han har svakheter, skal vi tro den tidligere høyrebacken.

- Det vil bringe frem følelser hos han av å se Sir Alex Ferguson, den røde trøyen og stadionen. Vi vet ikke hvordan han vil takle det. Man må sørge for å holde hodet kaldt i slike kamper. Jeg mener at alle har en svakhet. Det følelsesmessige kan bli vanskelig for han, sier United-helten.

Neville trekker frem eksempler fra sin egen karriere for å vise hvor viktig det er å ha kontroll over følelsene sine.

- Da jeg møtte Manchester City og Liverpool tidlig i karrieren, lagene jeg hadde sterkest forhold til som United-fan, var det vanskelig å holde seg kald, mimrer Neville.

Neville minner om at Ronaldo hadde en strålende tid på Old Trafford, noe som vil gjøre onsdagens kamp til en ny opplevelse for angrepsspilleren.

- Han vil se igjen guttene han hadde en fantastisk tid med. Rio, Evra, Rooney og Ryan. I fotball møter man alltid utfordringer, og dette vil være en ny erfaring for han, sier Gary Neville.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lag med mange våpen
Rio Ferdinand er forberedt på en tøff kamp. Selv om det blir mye snakk om Ronaldo i disse dager, minner Ferdinand om at det ikke bare er han som står i fokus for Manchester United.

- Vi må bruke all erfaringen og alle ferdigheter vi har for å stoppe dem. Ikke bare Ronaldo, men de andre spillerne også, påpeker Ferdinand.

Med spillere som Higuaín, Özil og di Maria i tillegg til Ronaldo, er Ferdinand tydelig på at Real Madrid har et bredt spekter av kvalitet.

- De har så mange andre våpen enn Ronaldo. Vi kunne forsøkt å ta Ronaldo ut av kampen i 90 minutter, men de har fortsatt andre spillere som kan senke oss, understreker han.

I intervjuet forteller Ferdinand at han fremdeles har god kontakt med Ronaldo, og at de sender jevnlige tekstmeldinger til hverandre.

- Vi har sendt noen tekstmeldinger, men i en situasjon der man skal spille mot en god venn, må man legge samtalene til side til kampen er unnagjort, mener Rio Ferdinand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.