*Nettavisen* Sport.

Dette kommer til å bli jevnt

Foto: Getty Images / All Over Press

Flere viste god form i kvalifiseringen til nyttårshopprennet.

08.07.14 12:26

Anders Bardal fikk en strålende start på vinterens hoppuka da han tok andreplassen i det første rennet i Oberstdorf.

Tirsdag var det klart for kvalifisering til det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen og igjen viste Bardal at han blir å regne med i kampen om sammenlagtseieren.

Trønderen landet på 136,5 meter, noe som holdt til en 6. plass i kvaliken. Bardal skal derfor i duell med finske Sami Niemi i onsdagens renn.

Diethart best
Lengts hoppet imidlertid Thomas Diethart fra Østerrike, som strakk seg til 141,5 meter.

Diethart overrasket mange da han ble nummer tre i Oberstdorf, og tirsdag gjorde han det klart at han vil være med å utfordre blant andre Bardal om sammenlagtseieren i hoppuka.

Lederen av hoppuka, Simon Ammann, hoppet 1,5 meter kortere enn Bardal, men viste også at det kommer til å bli en knallhard kamp om sammenlagtseieren i årets hoppuke.

Opptur for Fannemel og Jacobsen
Anders Fannemel klarte ikke å kvalifisere seg til det første hoppuke-rennet, men tirsdag var han tilbake i bedre slag og strakk seg til 132 meter, som holdt til en 9. plass. Han må i duell med Ilmir Hazetdinov.

Anders Jacobsen fikk seg også en opptur etter skuffelsen i Oberstdorf og ble nummer 14 etter å ha landet på 130, 5 meter. Han skal møte Jakub Janda i duell.

Også Rune Velta kvalifiserte seg til onsdagens renn (møter Marinus Kraus i duell), men dessverre må både Tom Hilde og Ole Marius Ingvaldsen se rennet fra tribunen.

Nyttårshopprennet starter onsdag klokken 14.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag