Anders Bardal fikk en strålende start på vinterens hoppuka da han tok andreplassen i det første rennet i Oberstdorf.

Tirsdag var det klart for kvalifisering til det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen og igjen viste Bardal at han blir å regne med i kampen om sammenlagtseieren.

Trønderen landet på 136,5 meter, noe som holdt til en 6. plass i kvaliken. Bardal skal derfor i duell med finske Sami Niemi i onsdagens renn.

Diethart best
Lengts hoppet imidlertid Thomas Diethart fra Østerrike, som strakk seg til 141,5 meter.

Diethart overrasket mange da han ble nummer tre i Oberstdorf, og tirsdag gjorde han det klart at han vil være med å utfordre blant andre Bardal om sammenlagtseieren i hoppuka.

Lederen av hoppuka, Simon Ammann, hoppet 1,5 meter kortere enn Bardal, men viste også at det kommer til å bli en knallhard kamp om sammenlagtseieren i årets hoppuke.

Opptur for Fannemel og Jacobsen
Anders Fannemel klarte ikke å kvalifisere seg til det første hoppuke-rennet, men tirsdag var han tilbake i bedre slag og strakk seg til 132 meter, som holdt til en 9. plass. Han må i duell med Ilmir Hazetdinov.

Anders Jacobsen fikk seg også en opptur etter skuffelsen i Oberstdorf og ble nummer 14 etter å ha landet på 130, 5 meter. Han skal møte Jakub Janda i duell.

Også Rune Velta kvalifiserte seg til onsdagens renn (møter Marinus Kraus i duell), men dessverre må både Tom Hilde og Ole Marius Ingvaldsen se rennet fra tribunen.

Nyttårshopprennet starter onsdag klokken 14.