Gå til sidens hovedinnhold

Dette liker ikke Northug

Petter Northug vil se endringer i VM.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): På grunn av det tette VM-programmet, droppet Petter Northug tirsdagens 15-kilometer for å være uthvilt til onsdagens lagsprint og fredagens stafett.

- Det blir nok litt vondt å se på. Det kribler i beina. Jeg skulle gjerne ha gått, sa 25-åringen under tirsdagens pressekonferanse på Soria Moria.

Bør utvide til OL-nivå
Han kommer ikke til å dra ned på stadion mens Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Petter Eliassen går. Rønning og Johnsrud Sundby er Norges medaljekandidater.

- Jeg ser det vel på hotellet et sted. Jeg har ikke bestemt «location», men regner med å finne en TV. Jeg tror at både Eldar og Martin på en god dag kan være med på å prege løpet. Så får vi håpe at minst én av dem tar steget opp på pallen.

Det er flere måneder siden han fortalte til Nettavisen at han ønsker endringer i VM-programmet, slik at de beste allrounderne orker å gå alle distansene.

- Jeg synes et VM bør gå over like mange dager som OL. Slik det er nå, er det veldig vanskelig å gå alle distansene i VM. Hvis FIS vil at de beste skal være med i alle VM-øvelsene, bør de utvide VM-perioden, uttalte Northug i oktober.

- Aldri tenkt på det
I OL er samme antall øvelser fordelt på 14 konkurransedager. I VM går det over 11 dager.

Sportssjef Åge Skinstad vil ikke støtte Northug på dette punktet. I alle fall ikke nå.

- Vi forholder oss til det programmet som er og har aldri tenkt på det på den måten. Vi tenker på hvordan vi kan få stilt best mulig lag på hver distanse. Jeg tror heller ikke at publikum har lyst til at VM skal gå over tre uker, sier Skinstad til Nettavisen.

Under tirsdagens pressekonferanse fortalte Northug at han faktisk kunne ha gått tirsdagens 15-kilometer i tillegg til resten av øvelsene. Hvis det ikke hadde vært for alt styret rundt.

- Hvis jeg hadde gått et veldig bra løp i dag og blitt nummer fem, så hadde det blitt premieseremoni og hele pakka, og da er det ikke mulig å gå lagsprinten. Hadde det bare vært løpet, og ikke noe mer etterpå, hadde det gått fint å gå begge deler, sa Northug.

Bjørgen følger etter
Tirsdag ble det også klart at Marit Bjørgen gjør som Northug, nemlig står over en VM-øvelse.

- Hun merker nok at det koster mye, det som skjer etter løpene. Det er smart for både hode og kropp at du får én dag fri. Hun måtte nok gått igjennom både seremoni og studio uansett åssen det går i morgen.

I stedet går Astrid Uhrenholdt Jacobsen sammen med Maiken Caspersen Falla.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken