*Nettavisen* Sport.

Dette Liverpool-skiltet har skapt supporterkrig

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

Nå har også en tidligere Premier League-spiller engasjert seg.

28.06.13 13:43

ÅRDAL / OSLO (Nettavisen): Et reklameskilt for Liverpools norske supporterklubb har skapt sterke reaksjoner i lokalsamfunnet i Årdal i Sogn og Fjordane, skriver Sogn Avis.

Tidligere i sommer gikk lokale Liverpool-supportere til innkjøp av et åtte meter langt reklameskilt på Jotun stadion. Skiltet pryder nå deler av den ene langsiden på hjemmearenaen til Årdal FK.

Dette har skapt supporterkrig i lokalsamfunnet.

- Det var noen ivrige Liverpool-supportere som startet dette, og så har det ballet på seg. Vi får vel si at det var blandede reaksjoner fra andre supportere av engelske klubber da skiltet kom opp. Det var enkelte som gikk i streik under dugnadsarbeid og lignende, sier leder i Årdal FK, Geir Kjetil Øvstetun, til Nettavisen.

Ifølge Sogn Avis skal et styremedlem, som holder med Manchester United, ha nektet å hjelpe til med å sette opp Liverpool-skiltet.

Nå har ting imidlertid blitt enda verre for lokale Manchester United-supportere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eirik Bakke ble med på skiltkjøp
Tidligere Leeds United-spiller Eirik Bakke har nå sammen med andre Leeds-supportere investert i et reklameskilt for Championship-klubben.

- Jeg var inne i Øvre Årdal for å se gutten min spille fotball, og da fikk jeg en forespørsel om jeg kunne tenke meg å være med på spleise på et Leeds-skilt. Jeg synes det var et godt forslag når jeg så Liverpool-skiltet hang der. Det går jo også til en god sak. Pengene går til klubben og en ny tribune der, sier Bakke til Nettavisen.

Den tidligere Premier League-spilleren synes det er et fantastisk engasjement for fotball i Årdal.

- Det er bare på en plass som Årdal hvor man får til noe sånt. Det er fantastiske folk der. De er sprø, fotballgale hele gjengen, humrer Bakke, som er glad for å kunne reklamere litt for gamleklubben.

Leeds større en Liverpool
Leeds United er kanskje ikke en større klubb enn Liverpool. Men på langsiden på Jotun Stadion er de i hvert fall noen centimeter større.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Årdal FK

- Det er viktig å få med at Leeds-skiltet er seks centimeter lenger enn Liverpool-skiltet. Nå venter vi bare på at neste skilt som kommer opp skal bli enda lenger, sier Årdal-leder Øvstetun.

For flere fotballskilt er nemlig ventet.

- Jeg regner med at det kommer flere skilt. Jeg vet om en del folk som har planer, avslører Øvstetun.

- Positivt for klubben
Klubblederen er glad for at fotballskiltene har skapt engasjement.

- Det er viktig å få med at bakgrunnen for dette er at vi skal finansiere et klubbhus og en tribune. Så dette går til å tilbakebetale lånet for det, sier Øvstetun.

- Det er flott for oss som klubb i hvert fall. Interessen for engelsk fotball har alltid vært stor i Årdal, og det har alltid vært stor rivalisering mellom supporterne av de engelske klubbene her. Vi ser på dette som noe positivt, sier Øvstetun.

Da Nettavisen var på besøk i Årdal tidligere i sommer gikk ryktene om at lokale Manchester United-, Chelsea- og Tottenham-supportere hadde planer om å investere i reklameskilt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.