Med sine gjenkjennelige gule sko la Lars Petter Nordhaug ned en enorm innsats for Bauke Mollema på søndagens klatreetappe i Sveits rundt.

Nordmannen kan ta mye av æren for at Ryder Hesjedal var såpass nære på slutten at Mollema kunne ta igjen canadieren med et støt på den siste kilometeren.

- Dette var bra!

Fantastisk
Det er det første Nordhaug sier til procycling.no etter etappen. Han er smørblid.

- Dette viser at treningen i Sierra Nevada har fungert. Jeg følte meg helt fantastisk i dag.

I utgangspunktet var det Wilco Kelderman som skulle taue, da Dan Martin, Ryder Hesjedal og Tanel Kangert gikk av gårde. Men den unge nederlenderen orket ikke. Da spurte Mollema om hjelp fra Nordhaug.

- Jeg gjorde jobben for å holde Hesjedal på en bra avstand. Det synes jeg at jeg klarte. Jeg hadde helt rå bein, så det hadde vært spennende å se hvor bra jeg kunne gjort det på egenhånd. Jeg er ganske sikker på at jeg kunne kjempet helt i toppen. Men jeg er fornøyd når jobben ender i seier. Nå gleder jeg meg til resten av uka. Jeg skal gjøre en jobb i fjellene. Så sterk som Bauke er nå, kan han kjempe om sammenlagtseieren. Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne rittet.

Les også: Nordhaug dro kompis til seier

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mye bedre
Nordhaug fortalte før Sveits rundt at han aldri har vært kjempegod i de lengre fjellene. Søndagens innsats beviste at 29-åringen er i superform.

- Det er veldig stas at jobben vi har lagt ned i høyden betaler seg. Jeg har ikke vært så god i bakkene tidligere i år, men nå klatrer jeg mye bedre.

- Er du bedre enn du noen gang har vært?

- Jeg har aldri vært så bra i lange bakker, men nå hadde jeg krefter nok til å dra. Jeg måtte prøvd på egenhånd for å ha sett om jeg har vært bedre før, men nå hadde jeg krefter til å kjøre med de aller beste.

Bra for Tour de France
Selv om ikke så veldig mange falt av mens Nordhaug dro, var det ikke mange som var sterkere enn Blanco-rytteren på etappen.

- Med litt andre vindforhold kunne jeg tauet lengre og tøffere. Hadde det vært vindstille ville det ikke sittet så mange igjen. Men i dag endte det jo perfekt.

Det har lenge ligget i kortene at Nordhaug skal med i årets Tour de France, men ingenting har vært sikkert. Med søndagens kjempejobb er det liten tvil om at det ser lyst ut med tanke på Tour de France, til tross for at han ikke har fått den endelige bekreftelsen.

- Jeg er på et veldig høyt nivå og det er bra med tanke på Tour de France.