*Nettavisen* Sport.

Dette lover godt før touren, Edvald!

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Boasson Hagen på pallen i samme tempoløype som skal brukes under Tour de France.

08.06.11 22:12

Critérium du Dauphiné er et flott ritt for temposyklistene. I tillegg til prologen ble det onsdag kjørt en 42,5 kilometer tempo. Med andre ord inneholder det ukelange etapperittet 47,9 tempokilometer.

Ondagens etappe var ekstra spesiell, siden tempoetappen er identisk med den rytterne skal kjøre på den nest siste etappen i Tour de France.

Forhåndsfavoritten Tony Martin satt tidlig standarden, da han utklasset den nylig kårede amerikanske tempomesteren David Zabriskie med 58 sekunder. Tyskeren har vunnet tempoetapper i Volta a Algarve, Paris-Nice og Baskerland Rundt tidligere i år.

Forsiktig i regnværet
Bak han kom det store norske håpet Edvald Boasson Hagen. Nordmannen åpnet noe forsiktig, men avsluttet sterkt og tok andreplassen i mål, 43 sekunder bak sin tidligere lagkamerat Martin.

Blant de siste startene var det bare Boasson Hagens lagkamerat Bradley Wiggins som utfordret Martins tid. På den siste mellomtiden, 15 kilometer fra mål, var de to kamphanene likt.

Men på de våte veiene i utforkjøringene inn til mål ble Wiggins forsiktig, og han måtte til slutt bite i det sure eplet og innse at Martins tid ble for sterk. 10 sekunder skilte de to, og Wiggins dyttet Boasson Hagen ned til tredjeplassen. Selv om det ikke ble seier på tempoetappen, kan Wiggins trøste seg med at han overtar sammenlagtledelsen.

- Det var to tøffe bakker underveis, men følelsesmessig var det helt greit. Jeg fikk tatt ut det jeg hadde av krefter. Tony Martin må ha kjørt veldig sterkt, kunne Boasson Hagen fortelle procycling.no rett etter at han kom til mål.

Tar sjansen om den byr seg
Som på søndagens prolog var altså været en viktig faktor. Og det var ikke bare Wiggin som fikk problemer på våte veier. For heller ikke Boasson Hagen var helt heldig med været, uten at 24-åringen ønsker å legge skylden på det.

- Jeg hadde stort sett tørre veier, men i den mest tekniske utforkjøringen begynte det å regne. Jeg tapte nok litt tid til Martin der, for han hadde oppholdsvær, men det var nok ikke så mye som 43 sekunder. Så det var ikke der jeg tapte det i dag.

Med lagkamerat Wiggins i gul trøye blir Boasson Hagen og Team Skys viktigste oppgave å passe på briten, som virker til å nærme seg Tour de France-formen.

- Nå skal vi kjøre for Wiggins, men om det åpner seg noen muligheter for meg så skal jeg prøve å ta dem, avslutter Boasson Hagen.

Resultater:
1. Tony Martin (HTC - High Road) 55.28
2. Bradley Wiggins (Team Sky) +11
3. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) +43
4. David Zabriskie (Team Garmin - Cervélo) +58
5. Janez Brajkovic (Radio Shack) +1.17
6. Cadel Evans (BMC Racing Team ) 1.20
7. Geraint Thomas (Team Sky) +1.36
8. Christophe Riblon (Ag2R - La Mondiale) +1.37
9. Rein Taaramäe (Cofidis) +1.56
10. Rui Costa (Team Movistar) +2.00

Sammenlagt:
1. Bradley Wiggins (Team Sky) 8.41.37
2. Cadel Evans (BMC Racing Team) +1.11
3. Janez Brajkovic (Radio Shack) +1.21
4. Alexandre Vinokourov (Team Astana) +1.56
5. Rui Costa (Team Movistar) +2.12
6. Geraint Thomas (Team Sky) +2.25
7. Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma-Lotto) +2.28
8. Christophe Riblon (Ag2R - La Mondiale) +2.45
9. Ben Hermans (Radio Shack) +2.46
10. Jérome Coppel (Saur - Sojasun) +2.52

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.