Gå til sidens hovedinnhold

Dette må til for at Bøkko skal skjerpe seg

Det holder ikke med testløp.

Håvard Bøkko (26) satser alt på OL-suksess på 1500 meter. Fredag får skøytestjernen testet seg mot sine argeste konkurrenter på distansen under verdenscupåpningen i Calgary.

I Sotsji-OL er Bøkko blant gullkandidatene på 1500 meter. I Vancouver for snart fire år siden ble det bronse.

- Det blir spennende å starte sesongen skikkelig og se hvordan folk ligger an, sier Bøkko til NTB.

Verdenscupåpningen betyr også at sesongen endelig er i gang for fullt for Bøkko.

- Jeg er ikke noe god på testløp og trenger å gå i hvert fall verdenscup for å klare å skjerpe meg skikkelig. Jeg gleder meg til å gå her i helgen, forteller 26-åringen.

Han ble verdensmester på 1500 meter i 2011.

OL-forberedelser
I snaut to uker har skøytelandslaget forberedt seg i Utah. De har bodd i Park City og trent på is i Salt Lake City.

Med under 100 dager igjen til OL føler Bøkko seg i god rute til sesongens store høydepunkt.

- Jeg føler ikke at OL nærmer seg så veldig, men det er jo en dag nærmere for hver dag som går. Det gjelder bare å være skjerpet, og det er de små detaljene som teller. Du må ha begynt forberedelsene for lenge siden for å lykkes i OL, sier Hol-løperen.

Glatt is
Under NM enkeltdistanser i Vikingskipet viste Bøkko lovende takter med 1.46,57 på 1500-meteren. Nå er han klar for den raske isen i Olympic Oval i Calgary.

- Det var et bra løp. Jeg kommer til å gå en del raskere her på grunn av forholdene. Men det er litt annerledes å gå på glatt is, og jeg tror jeg gjør det best under litt tyngre forhold.

Etter planen skal han gå 1500, 1000 og 5000 meter samt lagtempo i helgen.

- Det er alltid spennende med den første verdenscupen og å få se hvordan folk går. Nederlenderne er i god form de to-tre første verdenscupene, og de som er spesialister på glatt is, som canadierne og amerikanerne, er farlige, forteller Bøkko.

Sist gang han gikk distansen i Calgary, under allround-VM i 2011, fikk han tiden 1.43,55. «Persen» på 1.42,67 ble satt i Salt Lake City i 2009. (©NTB)

Kommentarer til denne saken