SUNDERLAND - STOKE 1-1:

Sunderland har hatt en vond sesong i Premier League. Det førte til at rutinerte Martin O'Neill fikk sparken som manager tidligere i vår.

Inn kom urokråka Paolo Di Canio for å hjelpe klubben mot fornyet kontrakt i den øverste engelske ligaen, men det har svingt veldig etter italienerens inntreden.

6-0-tapet mot Aston Villa sist runde var absolutt bunnivå for Stadium of Light-klubben, og dermed var møtet med Stoke hjemme mandag uhyre viktig.

Verst tenkelig
Det åpnet imidlertid på verst tenkelige vis. Allerede etter ni minutter møtte hodet til sterke Jonny Walters ballen og gjestene fra Stoke jublet for ledelse.

Vondt skulle bli verre for Di Canios gutter i det 34. minutt. Da ble publikumshelten Craig Gardner sendt av banen av dommer Lee Mason.

Det røde kortet var direkte og kom etter en stempling på Stokes Charlie Adam. Dermed måtte Sunderland spille mer enn en omgang med kun ti mann på banen.

Til pause sto det fortsatt 1-0 til gjestene, et resultat som i bunn og grunn var fortjent.

Også etter pause var det dramatisk på Stadium of Light. Stoke skapte omgangens første farlighet da Cameron Jerome fikk avsluttet. Skuddet ble imidlertid blokkert.

I stedet var det hjemmelagets ti mann som skulle slå tilbake noen minutter senere.

Mål av O'Shea
Dean Whitehead vant en duell og fikk gitt videre til gode, gamle John O'Shea. Forsvarsspilleren fikk en fot på ballen, og med litt hell fikk han den forbi Asmir Begovic.

Mot tampen av oppgjøret var Sunderland farlig nær ved å snu kampen, da Danny Rose traff stolpen, men flere mål ble det aldri i den dramatiske kampen.

Uavgjort betyr at Sunderland nå står med 38 poeng i Premier League og dermed har tre poeng ned til Wigan på nedrykksplass. Wigan har én kamp mindre spilt.

Med to runder igjen har Sunderland også like mange poeng som både Norwich og erkerival Newcastle, men holder seg foran på klart bedre målforskjell.

Stoke står med 41 poeng og har etter alle solemerker reddet plassen i den øverste divisjonen.