*Nettavisen* Sport.

Dette målet sjokkerer NHL-stjernene

Foto: (YouTube)

- Det var sykt, sier Alex Ovetsjkin om straffen til 9 år gamle Oliver Wahlstrom.

16.10.09 17:39

Et 70 sekunder langt hockeyklipp har snudd amerikanske hockeymedier på hodet denne uka. ESPN, Sports Illustrated, Yahoo Sports og NHL.com kjører alle tungt på Oliver Wahlstroms drømmestraffe.

- Det tar helt av nå, kan pappa Joakim Wahlstrom konstatere overfor Kennebec Journal.

- Jeg har fått mange telefoner. Det kan dreie seg om å reise til Connecticut, eller være med på frokost-TV på CBS, sier mannen som selv var hockeyproff i Sverige på 90-tallet.

9-årig hockeyvidunder
Sønnen Oliver er bare ni år. Til gjengjeld er han en i overkant talentfull hockeyspiller. Han spiller til daglig for 12-årslaget til Portland Junior Pirates.

Et lag som hittil i sesongen har vunnet én av sine første 10 oppgjør.

Årsaken til at det når tar av rundt guttungen, er denne scoringen som først ble vist på Boston Bruins-kanalen NESN (se videovindu lenger ned i saken).

NHL-stjerne: You kidding me?
Videoen viser hvordan Oliver, på beste Wayne Gretzky maner, vipper pucken opp på køllebladet, og snur seg 180 grader rundt mens han sender pucken i hjørnet forbi en forfjamset keeper. Dermed nevnes 9-åringen i sammenheng med Petter Forsberg, Alex Overtsjkin og Sidney Crosby.

Reaksjonene har naturlig nok ikke latt vente på seg:

- Det var sykt, fortalte Alexander Ovetsjkin i en twitterkorrespondanse med PR-direktør Nate Ewell i klubblaget Washington Capitals.

- Kunne du gjort det? ble han spurt.

- No way. You kidding me? lyder svaret fra superstjernen.

Det er nok en sannhet med visse modifikasjoner, ettersom NHL-stjernen har dratt av lignende stunts i foregående All Star-kamper.

HTML EMBED

Oliver: - Det tok fire måneder
At en 9-åring gjør det samme som NHL-millionærene, er selvsagt helt utrolig. Selv røper guttepjokken at det ligger mange timers trening bak vidundermålet.

- Jeg jobbet med det i fire måneder og jeg måtte jobbe hardt for å få det til, uttaler Oliver Wahlstrom til Kennebec Journal.

Han går fremdeles i 3.-klasse på Drowne Road School i Cumberland, Maine. Og visste nok ikke helt hvor han skulle gjøre av seg midt oppe i alt viraken.

- Det føltes bra å få det til, strakk han seg til å si.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ekstrem pauseunderholdning
Målet ble først vist på Boston Bruins egen TV-kanal som pauseunderholdning under oppgjøret mot Colorado Avalanche.

Klippet er hentet fra en straffeslagskonkurransen som har eksistert i New England siden 1973. Her konkurrerer hockeyspillere fra 16 lag.

Høydepunktene vises frem i løpet av de NHL-kampene til byens stolthet. Ettersom Boston Bruins tapte oppgjøret mot Colorado 3-4, var det kanskje denne scoringen TV-seerne diskuterte mest i etterkant av matchen.

- Jøss! utbrøt tidligere Bruins-spiller Mike Milbury da han så målet.

Oppskrytt eller ei? Her kan du se hva NHL-stjernene fikk til under forrige NHL Skills Competition!

- Selv jeg kunne ikke gjøre det i mine glansdager. Jeg måtte ha stoppet opp, tatt av meg hanskene og plassert pucken på køllebladet.

Oliver selv har fremdeles ikke sett videoen, og var mest opptatt av å rekke frisørtimen før avreise til New York.

Wahlstrom-familien takket nemlig ja til å være med «The Early Show» på CBS.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag