Langrennsjenta Vibeke Skofterud imponerte stort og gikk til topps i kvinneklassen under Vasaloppet søndag.

Skofterud var overlegen og gikk i tillegg inn til ny bestetid i maratonrennet på kvinnesiden. Tiden lød på 4 timer 28 minutter og åtte sekunder på de ni milene.

- Bare trist
I herreklassen var det svenske Jörgen Brink som gikk til topps. Hjemmefavoritten fikk en bil for seieren. Skofterud på sin side måtte nøye seg med en blomsterkvast.

Akkurat dette har fått den tidligere skikongen Thomas Alsgaard til å reagere. Veteranen, som måtte stå over Vasaloppet på grunn av sykdom, kommenterte det hele på Twitter mandag.

«60.000 betaler ca. 1500,- hver. Skulle tro Vasaloppet hadde råd til å belønne Skofteruds fantastiske rekord #baretrist #vasaloppet #langrenn», skrev Alsgaard på nettsamfunnet.

Til svenske Expressen sa Skofterud at han hun var spent på hva premien skulle bli og ble en smule skuffet da hun fikk vite at det kun dreide seg om blomster i kvinneklassen.

- Så det er en bil for herrene og ingenting til damene? Det er for dårlig, sier hun til den svenske avisen og legger til:

- Jeg har ikke så mye å si om det, om reglene er som de er, sier Skofterud.

400.000
Det var bilprodusenten Volkswagen som sto for premien til Brink for rekordløpet. Tyskerne hadde også en tilsvarende avtale for jenteløpet Tjejvasan som gikk 25. februar.

Brink slo den gamle rekorden med 16 sekunder i søndagens renn, mens Skofterud satte ny rekord med ni minutter i kvinneklassen.

Brinks premie - en Volkswagen Tiguan TSI 160 - skal ha en verdi på 249.000 svenske kroner. Dette tilsvarer rundt 400.000 norske kroner. Skofteruds blomsterkvast var garantert billigere.

Den svenske vinneren sier likevel til NRK at han synes det er greit at Skofterud kun endte opp med en bukett blomster. Også han viser til kvinnerennet Tjevasan.

- Det blir delt ut en bil der, og da får jo jentene en bil også. Det hadde blitt rart om de fikk to biler, sier han.

Volkswagens informasjonssjef Marcus Thomasfolk sier at beslutningen om ikke å gi bil til vinneren av dameklassen ikke kan endres i etterkant. Han frykter heller ikke negativ publisitet.

- Nei, det kan ikke bli slik. Det viktige er at vi holder vår del av avtalen, sier Thomasfolk til nyhets- og bloggnettstedet Ajour.