Gå til sidens hovedinnhold

Dette mener Mancini om gullkampen

Manageren nekter å gi opp håpet.

ASTON VILLA - MANCHESTER CITY 0-1:

Manchester City ble Premier League-mestere i 2012, etter en sterk opphenting mot slutten av sesongen. Denne våren må klubben overgå dette.

Med ti serierunder igjen ligger de lyseblå fra Manchester 12 poeng bak erkerival Manchester United på tabellen. Det roter trolig ikke de røde bort.

Mandag ble det riktig nok seier på Roberto Mancinis menn, borte mot Aston Villa. Og det måtte det bli. Uten tre poeng der, ville avstanden opp vært uvirkelig lang.

- Det er ikke umulig
Carlos Tévez sendte City i ledelsen rett før pause. Denne fulltrefferen var nok til å sanke tre poeng.

- Nå må vi bare fortsette å vinne og se hva som skjer. Ingenting er umulig i fotball. Vi vet det vil bli vanskelig, men vi må prøve, sier Manchester City-manager Roberto Mancini ifølge BBC.

- Det er viktig at vi fortsatt bare er 12 poeng bak. Dette er ikke over. I dag spilte vi bra og hadde gode sjanser. Villa er et bra lag, og det er rart de ligger så langt nede på tabellen, sier han.

Nå håper italieneren at viktige Vincent Kompany snart er tilbake på banen for de lyseblå. Belgieren har vært ute med skade.

- Vi håper han vil være klar til FA-cupmøtet med Burnley 9. mars eller ligamøtet med Everton 16. mars. Han kommer i hvert fall til å spille igjen, sier manageren.

Tevez foran og bak
Aston Villa har hatt en grusom sesong i Premier League så langt, og ligger nå på nedrykksposisjon på tabellen.

Paul Lambert har på ingen måte vært noen redningsmann for klubben, men den tidligere Borussia Dortmund-spilleren arvet heller ikke all verden fra Alex McLeish.

Det mest spennende i Villa denne sesongen har vært belgieren Christian Benteke. Spissen kom til en god avslutning i første omgang, men ballen ble stoppet av Carlos Tévez på strek.

Vertene hang bra med i kampen på Villa Park innledningsvis, men City tok etter hvert mer over. De helt store sjansene uteble likevel en stund.

I det 37. minutt viste imidlertid Paolo Zabaleta fram kruttet i støvelen. Han fikk ballen fra David Silva og klinket til - i stolpen. Villa-keeper Brad Guzan var også så vidt borti kula.

Snaue ti minutter senere skulle det lykkes for gjestene. Villas Ciaran Clark mistet ballen til innbytter Edin Dzeko, som ga videre til Tevez. Han fintet bort Guzan og satte ballen i mål.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Clark mente nok han skulle hatt frispark i situasjonen der han mistet ballen til Dzeko, men dommeren var ikke enig med hjemmelagets kaptein i denne situasjonen.

Scoring annullert
Birmingham-klubben har kun tatt to poeng totalt i kamper der de har havnet under denne sesongen, og dermed så det mørkt ut før andre omgang i Birmingham.

Andre omgang av oppgjøret ble ikke akkurat noen festforestilling. Aston Villa er den klubben som har scoret færrest mål i andre omgang i Premier League denne sesongen, mens City ledet kampen og ønsket å kontrollere inn poengene.

På de siste 19 kampene hvor City har ledet 1-0 til pause, har de vunnet 17 og spilt to uavgjort, så tallene var så til de grader i favør gjestene denne kvelden.

Det var også de lyseblå som var nærmest en scoring etter hvilen. I det 72. minutt satte Yaya Toure ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside.

Flere scoringer ble det ikke, noe som betyr at Roberto Mancinis menn fortsatt har et magert håp om å kunne vinne ligagull, selv om 12 poeng er mye på ti kamper.

Den 8. april møtes nettopp United og City til ligakamp på Old Trafford. Om Premier League ikke er avgjort før dette, så vil nok avgjørelsen falle da.

I mellomtiden må City plukke alle de poengene de kan.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '1971tik4m4dzm10j9lobdp7sbe', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1971tik4m4dzm10j9lobdp7sbe', 'eplayer14');

Kommentarer til denne saken